Vi har ikke demokrati i Finnmark. Vi blir styrt av en fylkeskommune som ser ut til å ville bygge ned deler av Finnmark

REFSER FYLKESPOLITIKERNE: Inger Elisabeth Nilsen gir Finnmark fylkesting det glatte lag, her representert ved Aps gruppe.

REFSER FYLKESPOLITIKERNE: Inger Elisabeth Nilsen gir Finnmark fylkesting det glatte lag, her representert ved Aps gruppe. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vi har heller ingen Finnmarkspolitikere på stortinget, kun Altas, som ser ut til å ha som sin hovedoppgave å hemme vekst og utvikling i resten av fylke, spesielt her i vest.

DEL

MeningerFinnmark er et flott fylke. Vi har fisk, mineraler, olje og gass, vi har store naturressurser. Finnmark er et eldorado for turister og vi har et stort potensiale for turisme hele året i hele vårt store flotte fylke. Men vår kommunikasjon er på et minstemål, særlig ved kysten.

Vi har ikke demokrati i Finnmark. Vi blir styrt av en fylkeskommune som ser ut til å ville bygge ned deler av Finnmark. Vi har heller ingen Finnmarkspolitikere på stortinget, kun Altas, som ser ut til å ha som sin hovedoppgave å hemme vekst og utvikling i resten av fylke, spesielt her i vest.

I 2012 hadde Avicon Norge fullført sin analyse for ny flyplass i Hammerfest. Den 5. Mai 2013 sto det i Finnmark Dagblad at Regjeringen ga klarsignal til bygging av ny flyplass. Der sto også blant annet at regjeringen var villig til å komme med direkte midler fra statsbudsjettet. Etter det ble vindmålinger satt igang av Avinor.

Hammerfest flyplass har stått øverst på Avinors liste, men nå  ”over natta” forsvinner Hammerfest ut, flyplassen blir ikke nevnt mer, ifølge en artikkel i  Hammerfestingen den 18.01.17. Noe fornuftig grunn kan jeg ikke se at Avinor gir, da vindmålingene som nå har vart i over tre år ikke er ferdig ennå. Men grunnen er vel heller den at politikerne som nå sitter med makten på fylket og storting for Finnmark er Altas politikere. Disse har i flere år arbeidet bevist for å hindre ny og større flyplass i Hammerfest. Men hvem har makt med et pennestrøk å slette Hammerfest flyplass fra Avinors liste? Er det stortinget eller regjeringen med Erna Solberg i spissen? Vi har krav på å få vite.

I mine øyne arbeider Finnmark fylkeskommune nå for å begrense Finnmarks status i Norge, særlig kystens. Det ser ut som våre fylkespolitikere ønsker at vi skal behandles mer som en koloni hvor vår rikdom blir tatt ut, hvor profitten går sørover og vi sitter igjen med stor gjeld og nesten ingen ting annet. Det er en skam at det er Finnmarks fylkes- og stortingsrepresentanter som mener det ikke er samfunnsøkonomisk lønnsomt å bygge ny flyplass i Hammerfest. Ja det er et helt utrolig utsagn fra Finnmarks egne politikere og sier vel det meste om fylkeskommunen.

Finnmark fylkesting er ikke demokratisk mer. Vi har istedet fått et Altastyrt fylkesting som prøver med alle midler og måter å rette all vekst og utvikling til Alta. Slik gjør våre nåværende politikere på fylket og storting Finnmark fattigere.

Artikkeltags