– Dette er veldig interessante tall. Resultatene viser at mange, særlig de yngre, har store planer for neste sommer til tross for de usikre tidene vi er inne i, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos på vegne av Gjensidige.

Sterkt ønske

33 prosent blant dem under 30 år svarer at de helt sikkert vil reise til Europa, utenfor Norden.

– Alle har et sterkt ønske om at verden kommer i en mer normal situasjon, og at én av fem nærmest har bestemt seg for å reise er nok et uttrykk for dette ønsket, sier Rysstad.

Blant dem som vil reise til utlandet, svarer 24 prosent at de tror pandemien vil være over. 50 prosent svarer at de tror det kommer en vaksine.

Forlenger globale reiseråd

Utenriksdepartementet forlenget det globale reiserådet fra 1. oktober til 15. januar. Samtidig blir Island og Litauen røde fra og med lørdag.

– Vi er fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

– Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring til å reise utenlands, sier Søreide.

Fra og med lørdag denne uken gjelder ikke unntaket fra reiserådet lenger for Island, Litauen, regionen Västerbotten i Sverige og de finske regionene Mellersta Finland og Päijänne-Tavastland. Reisende som kommer fra disse landene vil fra og med natt til lørdag 26. september bli ilagt krav om ti dagers karantene ved innreise til Norge.

Fra og med lørdag er det kun mulig med karantenefri innreise til Norge fra Latvia, Litauen, Island, Grønnland og Svalbard, samt de fleste regioner i Finland og noen regioner i Sverige.

Det gjøres ingen unntak for reisende til Norge fra land utenfor EØS og Schengen