Gå til sidens hovedinnhold

Rykket ut til flere meldinger om feststøy, krangling og fyll

Rett før midnatt begynte de første meldingene om støy fra privatadresser å tikke inn.

En del meldinger om støy og uro, to siktelser for ruspåvirket kjøring og et skadeverk på kjøretøy er det som har preget natten.

– Det har vært forholdsvis rolig de siste ukene, etter at de nasjonale retningslinjene ble gjeldende igjen. Det virker som folk tar litt hensyn. Alle som har fått beskjed om å roe seg, har gjort dette, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syversen.

Men det har likevel vært noen hendelser i løpet av natten: I Alta ønsket en mann i 30-årene å ikke betale for drosjeturen, men etter at en politipatrulje kom til stedet, betalte han på flekken. Klokken 23.30 kom det også melding om støy fra en adresse i Vadsø, hvor politiet var i kontakt med huseier.

Støy og ruspåvirket kjøring

Også i Hammerfest ble det meldt om en utagerende person på et utested, ti minutter før fredag ble det til lørdag. Vedkommende forholdt seg rolig da politiet kom til stedet. Ti minutter over midnatt måtte politiet igjen rykke ut, denne gangen til melding om slagsmål utenfor en enebolig i området rundt Storvannet.

– En person som hadde blitt veldig beruset og blitt bedt om å forlate stedet, hadde blitt irritert. Personen var forlatt før patruljens ankomst, står det i Twitter-meldingen.

I Vadsø måtte politiet igjen ta kontakt med en mann i 40-årene som sto og ropte på trappa. Vedkommende skal ha roet seg da politiet kom, men ble gitt pålegg.

Det er foretatt to siktelser for ruspåvirket kjøring også i løpet av natten: En mann i slutten av tenårene ble stoppet i Alta og tatt med til legevakten for blodprøve, og i Hammerfest ble en mann i 50-årene stoppet i en kontroll. I begge sakene er det opprettet sak.

Kommentarer til denne saken