Nærgående bjørn avlivet: – En lettelse, men ikke med glede

LITT FOR NÆRGÅENDE: Hanne-Tove Eike Randa drifter Øvre Pasvik Camping etter svigerforeldrene Svenn og Edith. Den siste uken har de hatt en litt for nysgjerrig bjørn luskende rundt campinghytter og hus. Nå håper de på litt mer trygge omgivelser etter at bjørnen er skutt.

LITT FOR NÆRGÅENDE: Hanne-Tove Eike Randa drifter Øvre Pasvik Camping etter svigerforeldrene Svenn og Edith. Den siste uken har de hatt en litt for nysgjerrig bjørn luskende rundt campinghytter og hus. Nå håper de på litt mer trygge omgivelser etter at bjørnen er skutt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bjørnen som ble observert ved Øvre Pasvik Camping i forrige uke ble for nærgående.

DEL

I ei uke har ungbjørnen vært et uromoment i området rundt Øvre Pasvik Camping. Innehaver av campingen Hanne Tove Eike Randa har hatt bjørnen luskende rundt på campingplassen flere ganger den siste uken.

LES OGSÅ: Nå er denne bjørnen avlivet

- Kan gå ut å tisse om natta

Blant annet har ungene vært redde for å gå ut, og da bjørnen ikke lot seg skremme av nødbluss eller rifleskudd var det ingen vei utenom avliving. Eike Randa skulle ønske at de ikke hadde trengt å avlive bjørnen.

– Det er en lettelse, men det er ikke med glede, forteller campinginnehaveren.

– Nå er vi uansett tilbake i vanlig drift, og våre gjester kan gå ut å tisse om natta. Så det er betryggende, legger hun til.

LES OGSÅ: Turistene fra England fikk hakeslepp: – Han bare lusket rolig rundt

Mange observasjoner

I løpet av den siste uken har ungbjørnen vært å leitet etter mat på campingen og andre steder i nærheten. Bjørnen hadde blant annet vært på trappen til svigerforeldrene til Hanne Tove Eike Randa.

– Det var ikke kjekt å ha bjørnen så nært. Hva hadde skjedd om svigermor på rullator hadde møtt bjørnen, sier Eike Randa, som ikke har noe problem med at det er bjørn i området. Problemet oppstår når bjørnen ikke lar seg skremme, og ikke vil forlate området.

– Det gjør ingenting om man møter en bjørn i skogen, for det er der den skal være.

LES OGSÅ: Ungbjørn veltet søppelkasser: – La den være i fred

NYSGJERRIG: Ungbjørnen var verken redd eller agressiv, og stakk ikke av da Hanne Tove Randa dukket opp med kamera.

NYSGJERRIG: Ungbjørnen var verken redd eller agressiv, og stakk ikke av da Hanne Tove Randa dukket opp med kamera. Foto:

87 kilo

Tirsdag ettermiddag opplyser Finnmark politidistrikt at bjørnen som oppholdt seg ved Øvre Pasvik Camping i Sør-Varanger er skutt og avlivet.

– Liten hannbjørn, vekt 87 kilo, som i lengre tid har oppholdt seg ved bebyggelse/søppeldunker er avlivet etter beslutning fra direktoratet, melder politidistriktet på Twitter.

Det er gjort gjentatte forsøk på å skremme bort bjørnen. Blant annet er det forsøkt med varselskudd og bluss, men bjørnen har kommet tilbake.

Bjørnen ble skutt i Øvre Pasvik, Vaggetem.

Artikkeltags