Gå til sidens hovedinnhold

Robert foreslår å starte ishockeyklubb: – Jeg ble litt nostalgisk da jeg satt og så serien!

Robert Lundgren foreslår å starte ishockeyklubb i Vadsø.

For abonnenter

– Jeg fikk vel egentlig litt flashback til egen barndom og ble ganske nostalgisk, og da tenkte jeg at dette kunne jo være fint for oss i Vadsø også.

Robert Lundgren satt og så på NRK-serien Puckers, som omhandler amatør-hockeylaget i Kirkenes som spiller kamper på tvers av norske, finske og russiske landegrenser. Serien følger også et russisk og et finsk lag.

Lundgren kjente pulsen slå litt ekstra, siden hockey er stort der hvor han selv kommer fra i Nord-Sverige:

Les mer

Nå venter Leif Ola bare på at kommunen skal rydde bort snøen. Da blir det skøytebane

Les mer

I år nektes Leif å lage bane: – Nå går barna på skøyter i gaten, og slik skal det ikke været

– Der driver jo «alle» med hockey og skøyter. Også tenker jeg at det kunne vel være veldig fint her så langt nord som vi er.

Derfor la han ut et innlegg på Oppslagstavla i Vadsø der han luftet ideen om å opprette en ishockeyklubb, samt skaffe midler til å få bygget en hockeyrink, en ishockeybane med vegger og lys som kan være enten innendørs eller utendørs.

Mange tomler opp, men også spørsmål om finansiering

Her har han allerede fått mange tomler opp og positive tilbakemeldinger på forslaget, men enkelte har også uttrykt bekymring for hvordan dette skal finansieres i en tid der kommunen har dårlig råd:

– Jeg hadde ikke tenkt å søke om midler for dette av kommunen, de vet jeg ikke har penger til det, selvsagt. Men dette går det an å søke om offentlige tilskudd og idrettsmidler for å finansiere, eventuelt. Jeg vet ikke hvor mye en hockeyrink ville kostet, men kanskje rundt 200 000 kroner.

For å få blant tippemidler eller andre offentlige midler, må en slik skøytebane eller hockeyrink være tilpasset i en kommunal plan, i hvert fall siden man sannsynligvis vil måtte ta i bruk et kommunalt område:

– Jeg ser kanskje for meg at plassen utenfor Vadsøhallen kan være egnet til dette, der skatebanen er i dag. En bane eller hockeyrink ved siden av hallen og skatebanen, der det er en grusbane nå, bør være mulig, mener Lundgren.

Les mer

Sivert (12) reiste 50 mil for å se kampen. Slik viste spillerne hva de mente om det

Han legger til at han er i dialog med Norsk Hockey Forbund og hockeyklubben i Vardø, som også nylig har skaffet ismaskin.

Mulighet for en dugnadsbasert bane

Det morsomste mener Lundgren uansett hadde vært å få et hockeylag av noe slag:

– Man ser at i Vardø har de et miljø for dette, og det hadde jo vært gøy å få det til her også.

Lundgren har erfaring med å skaffe både offentlige og private midler til kultur- og konsertarrangementer. Han mener lignende ordninger ikke vil være umulig hva gjelder idrett som hockey heller:

– Men det må jo være kommunalt regulert og et ønske fra befolkningen om dette. Men jeg har allerede fått noen meldinger fra folk som synes dette virker som en veldig god idé.

Les mer

Ishockeytalentet Daniel (16) tar det store steget: – Jeg skal til NHL

Derfor sier Lundgren at han skal snakke med Wenche Pedersen (ordfører) neste uke, om hva kommunen tenker om planen for en mulig hockeyrigg disse planene.

– Kommunen kan også søke om eksterne midler, dersom det foreligger en plan og er interesse for det. Det måtte blitt noe dugnadsbasert, sånn som i Kirkenes. Man kan jo også spille mest for gøy, påpeker han.

Sløve skøyter er like ille som bakglatte ski

Lundgren sier han selv har mange jern i ilden, som leder av Ungt Entreprenørskap Finnmark, styremedlem i Rockeklubben Varanger og småbarnspappa. Derfor ser han ikke for seg å være eventuell daglig leder i en hockeyklubb, men mener alle aktiviteter som skjer i Vadsø er bra.

– Hvis folk er giret så skal jeg gjerne bidra inn til at det kan bli en realitet med klubb og en hockeybane. Om det blir en klubb så hadde det vært fett!

Han har heller ikke stått mye på skøyter selv, selv om han er svensk. Men en ting vet han i så fall må være plass, nemlig slipemaskin for skøyter:

– Det man ha, for har man ikke det så får man sløve skøyter, og da er det ikke noe moro. Det blir som å gå på bakglatte ski og det har jeg fått med meg ikke er spesielt gøy, ler Lundgren og legger til:

– Derfor skal jeg ta kontakt med Sportslageret og høre om dette kunne være aktuelt, dersom vi hadde fått et lag på plass her. Det nærmeste hvor det finnes slipemaskin er i Alta, tror jeg.

Kommentarer til denne saken