- Risikosport å kjøre med sommerdekk

FØRE: Slik ser det ut over Store Reinoksevatnet.

FØRE: Slik ser det ut over Store Reinoksevatnet. Foto:

Hvis noen var i tvil - nå har vinteren kommet til Finnmark.

DEL

Ifølge trafikksentralen er det bart med snøslaps og nullgrader over Kongsfjord- og Båtsfjordfjellet. Litt lenger vest på Ifjordfjellet er det bart med isdekke og sluddbyger.

– Det er fare for at det er glatt enkelte steder, så jeg ville ikke anbefalt sommerbekk. I hvert fall ikke om man skal over fjelloverganger, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Krister Angermo, til iFinnmark.

Null grader

På Store Reinoksevatnet er det bart og stedvis snøslaps.

Angermo anbefaler bilister å ha vinterdekk på kjøretøyene sine, uavhengig om det er snø på fjellovergangen man skal over.

– Det er ingen av temperaturmålerne, som har i skrivende stund har minusgrader. Den laveste temperaturen akkurat nå er ved Iškoras som ligger 640 meter over havet. Der er temperaturen litt over null, sier vakthavende meteorolog Eirin Arnesen til iFinnmark.

I Pasvik, på den laveste målestasjonen i Finnmark, ligger temperaturen på 2,6 grader. I Vest-Finnmark ligger temperaturen rundt 6 grader.

Kaldere fra tirsdag

– På tirsdag så er temperaturenen ned, og fra onsdag vil det komme nedbør uten at temperaturene stiger. Ut mot helga kan det fort bli sludd i høyden. Men situasjonen er usikker, sier hun.

- Det er risikosport om man bestemmer seg for å ta en lengre tur i oktober med sommerdekk, legger Arnesen til.

Hun anbefaler bilister å sjekke vegtrafikksentralens twitter for oppdateringer på føret.

FØRE: Slik ser det ut over Ifjordfjellet.

FØRE: Slik ser det ut over Ifjordfjellet. Foto:

FØRE: Slik ser det ut over Gednje.

FØRE: Slik ser det ut over Gednje. Foto:

Artikkeltags