(Nordlys)

Riksadvokaten har henlagt saken mot kvinnen som har vært siktet for drap og drapsforsøk etter at hun og hennes tre barn ble funnet i vannet ved Fagereng i Tromsø 2.12.2019.

Det opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding fredag morgen.

To av barna og deres mor var døde da de ble hentet opp av vannet utenfor det populære rekreasjonsområdet på Fagereng i Tromsø 2. desember i fjor.

Den 27 år gamle sudanske moren har vært siktet for drap og drapsforsøk så lenge etterforskningen har pågått. Hun er siktet for drapsforsøk på sitt minste barn, en da halvannet år gammel jente, som var den eneste av de fire som berget livet.

Spor i snøen

Politiets etterforskning har gitt påtalemyndigheten grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn og forsøkte å drepe det tredje. Riksadvokaten henlegger saken fordi den siktede kvinnen er død.

Ved å følge de elektroniske sporene som mobiltelefonen til moren etterlot seg gjennom Tromsø ettermiddag 2. desember, har politiet kartlagt de siste bevegelsene til moren og de tre barna. Det går 1 time og 12 minutter fra de forlater hjemmet til siste observasjon av dem blir gjort.

Les også

Døgnene vi aldri vil glemme

Reisen til rekreasjonsområdet på Fagereng er dessuten godt dokumentert gjennom kollektivbilletter, vitneobservasjoner og opptak fra overvåkingskameraer.

Rundt en halvtime etter siste kjente observasjon finner en tilfeldig forbipasserende en forlatt barnevogn og to par barnesko på gangveien like ved stedet der de fire ble funnet livløse i vannet. De ser også fotspor i snøen ned til vannet.

Varsler pressekonferanse

Statsadvokaten og politiet inviterer til pressekonferanse på politihuset i Tromsø kl. 1300. fredag for å informerer ytterligere om saken.

Statsadvokaten vil her informerer om Riksadvokatens beslutning, og politiet orienterer om etterforskninga.

Fagereng-tragedien

DETTE ER SAKEN

  • Klokka 17.28 mandag 2. desember 2019 ble nødetatene varslet om en mulig hendelse på Fagereng i Tromsø, etter funn av en forlatt barnevogn. Kort tid senere ble fire personer hentet livløse opp av sjøen nedenfor Kvaløyvegen.
  • En 27-årig kvinne fra Sudan og hennes datter på syv år døde samme kveld på UNN i Tromsø. To yngre jenter, på fire og ett år, ble dagen etter sendt til Rikshospitalet i Oslo med livstruende skader.
  • Fireåringen døde tre dager etter hendelsen på Fagereng, mens hennes lillesøster overlevde.
  • Obduksjonsrapporten slår fast at de tre omkomne døde av drukning og alvorlig nedkjøling.
  • Moren ble siktet for drap og drapsforsøk.
  • Fredag 11.09.2021 opplyser politiet at Riksadvokaten har henlagt saken. Dette gjør de fordi den siktede kvinnen er død.

Nordlys oppdaterer