18 sjåfører måtte punge ut på samme strekning

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I Repparfjorddalen stiller UP seg opp for å foreta fartskontroller med jevne mellomrom. Torsdag måtte 18 sjåfører betale forenklede forelegg.

– Det er ikke noe ekstraordinært resultat, sier operasjonsleder Jannicke Silseth Eide til iFinnmark.

Operasjonslederen har nok sine ord i behold. I Repparfjorddalen deles det ofte ut tosifret antall bøter når politiet avholder fartskontroll.

For en drøy uke siden ble 19 forenklede forelegg delt ut på den samme strekningen, en person mistet også lappen. For to uker siden ble 17 sjåfører bøtelagt på strekningen. Noen dager før det, 3. juni, mistet en mann lappen.

Den høyeste farten i dag ble målt til 110 kilometer i timen.

Minister ville ha 90-sone

Da daværende samferdselminister Ketil Solvik-Olsen besøkte Repparfjorddalen i 2015 tok han til orde for en 90-sone på strekningen.

– Målet er at det skal være 90-sone på hele E6. 90-fartsgrenser bør være regelen, fastholdt han.

UP-sjef Geir Marthinsen svarte den gang til iFinnmark at han ikke har noen planer om å gjøre om på praksisen med hyppige kontroller i 80-sonen i Repparfjorddalen, og at han ikke kunne forholde seg til enkeltindividers meninger.

– Vi er overalt, også i Repparfjorddalen. Der er det mange høye overtredelser, og mange hadde mistet førerkortet selv om det hadde vært 90-sone på stedet, sa Marthinsen.

– Jeg kan ikke forholde meg til hva enkeltindivider mener, om det er statsråd eller andre. Vi må forholde oss til realitetene og den fartsgrensen som er satt på stedet, sier UP-sjefen som også legger til at man flere steder har satt ned fartsgrensene fra 90 til 80.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken