(iAlta)

Arnfinn Johansen kom over denne reinkalven ved Flatvannet i Alta.

– Det var tre kongeørner i området og de hadde slått ned på kalven og tatt livet av den. Mest sannsynlig var det et ørnepar med en unge, mener Johansen.

Bildet har han tatt for et par uker siden.

Johansen forteller at kongeørnene satt på reinkadaveret når han oppdaget dem og han mener at drapet må ha skjedd like før han kom til stedet. Kanskje har Arnfinn vært så nært drapstidspunktet som noen få minutter.

Reinsimla var også i området og da Arnfinn forlot den døde kalven så prøvde simla å få liv i kadaveret, men selvsagt – til ingen nytte.

– Jeg har snakket med folk som har greie på situasjoner som dette. De forteller at simla er i området i tre døgn og prøver å få liv i kalven, før den forlater området, sier Johansen.

Det som var spesielt denne gangen var at Johansen også tidligere i sommer har vært i samme område og fisket. Da møtte han simla med den samme kalven og da sto alt bare bra til med «mor og barn».

Så selv for en erfaren fjellmann som Arnfinn var det litt spesielt å komme til å se at kalven var drept på en så brutal måte.

– Det er første gang jeg kommer over en reinkalv som så nylig er «tatt av dage». Det er ikke noen grunn til å betvile at en voksen ørn enkelt kan slå i hjel reinkalver. Det har jeg nå selv vært vitne til, sier han.