Gå til sidens hovedinnhold

Seks Ap-ordførere i opprop for fellesnemnd: – Si nei til å sende prosessvarsel

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordførerne oppfordrer styret i Finnmark Arbeiderparti til å si nei til å sende prosessvarsel og ber styret stemme for å oppnevne fellesnemnd.

Johan Vasara (Kautokeino), Monica Nielsen (Alta), Alf E. Jakobsen (Hammerfest), Aina Borch (Porsanger), Stine Akselsen (Lebesby) og Rune Rafaelsen (Sør-Varanger) mener Finnmark fylkesting bør oppnevne fellesnemnd i sitt møte 12. og 13. desember. Det kommer frem i en pressemelding fra de seks ordførerne fredag kveld.

– En stadfesting av vedtak på sammenslåing bør etter vår mening føre til at fylkestinget 12. og 13. desember oppnevner representanter til fellesnemnda.

Ordførerne presiserer imidlertid at de fortsatt er imot sammenslåingen.

– Vi er svært kritisk til prosessen, og erkjenner at vi har gjort det vi kunne for å omgjøre vedtaket, uten at det har snudd flertallet. At Stortinget tvinger på oss en reform uten nevneverdig tilførsel av oppgaver er svært kritikkverdig, men vi må ta realiteten inn over oss og komme i gang med prosessen for å skape en best mulig fremtid for Finnmark med de rammebetingelsene vi er gitt, uttaler de i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Tarjei Jensen Bech: – Nå må vi ta ansvar og gå inn i fellesnemnda med Troms

Videre mener de at det er avgjørende at de folkevalgte er med i prosessene der avgjørelser skal tas og oppgaver mellom Troms og Finnmark skal fordeles.

– I konkurransen med øvrige regioner i Norge har vi på vegne av befolkningen i Finnmark klare forventninger til at regjeringen leverer på oppgaver som både gir vekstimpulser og arbeidsplasser i vår del av den nye regionen. Arbeidet med innholdet pågår allerede og vi mener det er viktig at vi er med der avgjørelsene tas. Vi forventer at departementet er løsningsorientert og bidrar til en løsning med 19–19 i fellesnemnd, uttaler ordførerne.

De oppfordrer dermed styret til å vedta å stanse saken på innsending av et prosessvarsel:

– Sammenslåingen av Troms og Finnmark er en politisk sak og er avgjort av dagens regjering og flertallet på Stortinget. Jobben med å sikre innhold fra regionreformen til Finnmark og arbeidsoppgaver til vår del av den nye regionen må starte nå.

LES OGSÅ: Finnmark og Troms skal fortsatt slås sammen. Nå mener Ap-topp at Finnmark bør varsle søksmål mot staten

 

Kommentarer til denne saken