Klokka 23:35 lørdag fikk nødetatene melding om at en båt med en person om bord hadde gått på grunn vest for Seiland i Hammerfest.

Det ble satt i gang redningsaksjon etter personen, opplyser politiet på Twitter. Ifølge NTB ble et fly og to helikoptre satt inn i søket.

– En halv time etter midnatt ble en mann funnet på land på sørsiden av Bårdfjorden på Seiland. Der er det verken hus eller folk, men mannen var i god behold, forteller vakthavende redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Til Altaposten opplyser Carlsen at det var en båt som meldte i fra om hendelsen.

– En båt meldte ifra om at de hadde hørt et utydelig anrop som var vanskelig å oppfatte, men som kunne være et nødanrop, opplyser Carlsen til Altaposten.

Vedkommende ble funnet av redningshelikopter klokka 00:50, og ble tatt med til Hammerfest.

Redningslederen sier til NTB at de ikke er sikre på hva som har skjedd, men mannen var alene om bord i en liten fiskebåt som havarerte.

Politiet sier til NTB natt til søndag at de ikke har snakket med mannen i båten, men at de skal undersøke havaristen senere.

– Båten skal ha gått på grunn, men vi vet ikke om den står på land, eller er gått ned, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt.