Reagerer på intime TV-bilder i VM: - Vi filmes nedenfra. Det er ubehagelig

REAGERER: Det er slike TV-bilder Gina Lückenkemper ville ha slutt på. Hun får nå viljen sin.

REAGERER: Det er slike TV-bilder Gina Lückenkemper ville ha slutt på. Hun får nå viljen sin. Foto:

Av

Utøvere fra det tyske friidrettsforbundet ble så plaget at de rettet en formell klage til VM-ledelsen. Nå snur arrangøren.

DEL

DOHA (Nettavisen): - Tidligere har man bare sett løperne ovenfra og fra siden når de gjør seg klar ved startblokka. De nye kameraene kommer til å vise hele intensiteten rett før start.

Sitatet stammer fra James Lord, sjefen for det internasjonale friidrettsforbundet (Iaaf), og ble uttalt rett før mesterskapet braket løs.

Les også: VTF-lekene endelig tilbake: – Med økende interesse for friidrett var det på tide, sier arrangør

- Ubehagelig

I en stolt pressemelding presenterte Ford nyvinningen med to kameraer i blokken som skulle gi TV-seerne enda mer valuta for pengene i Doha-VM.

Det ene kameraet peker i løpsretningen, mens det andre filmer nedenfra og opp slik at man skal kunne se ansiktsuttrykket til løperne rett før alvoret starter.

Men flere har lagt merke til at de også fanger opp langt mer enn det, noe som allerede har vakt reaksjoner hos utøverne.

- Å gå ned i startblokka i så tette klær og filmes nedenfra, jeg synes det er ubehagelig. Jeg vet ikke om dere hadde syntes det var kult å bli filmet fra det perspektivet, uttalte Gina Lückenkemper til tysk presse etter forsøksrunden på 100-meter, skriver Aftonbladet.

- Det går virkelig an å sette spørsmålstegn ved at man har et kamera der, sier Lückenkempers landslagskollega Tatjana Pinto, ifølge Aftonbladet.

Les også: – Kan en litt overvektig alenemor med dyp kjærlighetssorg klare det, så kan alle klare det

KJERNEN: Det er disse kameravinklene som har fått utøvere til å reagere.

KJERNEN: Det er disse kameravinklene som har fått utøvere til å reagere. Foto:

Protesterte

Ut fra det pressekontakt Morten Olsen kjenner til har slike TV-bilder ikke vært et tema i den norske troppen.

Men den tyske troppen fikk nok - og ifølge Bild leverte det tyske forbundet raskt en formell protest mot slik filming.

Det skal ha fungert.

Etter semifinalen på 100-meteren søndag kveld fortalte den tyske jenta ifølge Aftonbladet at arrangøren har lovet å kutte ut slike bilder i TV-sendingene fremover.

Nettavisen har forsøkt å innhente en kommentar fra IAAF, men har foreløpig ikke fått svar i sakens anledning.

Friidretts-VM fortsetter for fullt mandag kveld, og høydepunktet står i kø. Særlig er det store forventinger til Ingebrigtsen-brødrenes 5000-meterfinale 20.20 og Karsten Warholms finale på 400-meter hekk 21.40.

Artikkeltags