Alvorlig for mann etter båtulykke i Tromsø

Den skadde ble fraktet til UNN med ambulansehelikopter etter det var startet behandling på stedet. Foto: Torkil Emberland

Den skadde ble fraktet til UNN med ambulansehelikopter etter det var startet behandling på stedet. Foto: Torkil Emberland Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En lettbåt med tre personer har veltet ved Fagernes i Ramfjord. En mann i 40-årene er alvorlig skadet etter ulykken.

DEL

(Nordlys) TROMSØ/RAMFJORDEN (Nordlys): En mann er fraktet til UNN etter en båtvelt i Ramfjorden utenfor Tromsø.

Mannen lå lenge i sjøen før han ble funnet, og behandling startet på stedet før den skadde ble fraktet til UNN med ambulansehelikopter.

Stor utrykning

Det var søndag kveld klokken 17.58 Troms politidistrikt ble varslet av AMK om at en båt ved Fagernes i Ramfjord hadde gått rundt. Det var tre personer i båten, en åpen 17-fots plastbåt. De tre skal være polske menn.

Luftambulanse, politi og brannvesen rykket ut til stedet. Det gjorde redningsbåtene Rescue Aurora og RS Skomvær også.

Brannvesenet hadde med seg dykkere, som bisto i søket.

Tatt med til UNN

Klokken 18.32 meldte Troms politidistrikt at to personer hadde kommet seg opp av vannet, men at en person var savnet.

– To av mennene har kommet seg opp av vannet. De er nedkjølt, men ellers oppegående. Jeg kjenner ikke status på tredjemann, saoperasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB klokken 19.00.

18.45 ble den savnede meldt funnet i sjøen.

Vitner på stedet bekrefter at han har ligget lenge i sjøen før han ble funnet. Personen er tatt med til Universitetsykehuset i Nord-Norge i luftambulansen.

(Saken fortsetter under bildet)

TATT MED TIL UNN: Personen som ble reddet opp av vannet sist ble tatt med til UNN i luftambulansen. Tilstanden er uavklart. Nordlys har sladdet gjenstander på bildet som kan være gjenkjennelige.

TATT MED TIL UNN: Personen som ble reddet opp av vannet sist ble tatt med til UNN i luftambulansen. Tilstanden er uavklart. Nordlys har sladdet gjenstander på bildet som kan være gjenkjennelige. Foto:

Hilde Pettersen, kommunikasjonssjef ved UNN, forteller at de enda ikke har fått avklart med AMK om personens helsetilstand.

- En person har kommet inn til oss og legene jobber nå med denne personen. De kan per nå ikke si noe om status, sier Pettersen til Nordlys klokken 19.45

En time senere opplyser Pettersen at tilstanden er alvorlig

Saken oppdateres.

Artikkeltags