Gå til sidens hovedinnhold

PST-sjefen sier det har vært flere hendelser mot justisminister Wara, som offentligheten ikke er kjent med

Artikkelen er over 2 år gammel

Siden desember er det fem kjente hendelser mot justisminister Tor Mikkel Wara. PST-sjef Benedicte Bjørnland avslører overfor VG at det er flere hendelser offentligheten ikke er kjent merd

PST bekrefter at de ser hendelsene utenfor Tor Mikkel Waras bolig i sammenheng, og vurderer truslene som mulig overtredelse av straffelovens § 115. Paragrafen omhandler angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet, med en strafferamme på 10 års fengsel, skriver VG mandag ettermiddag.

Stort skadepotensial

Det var natt til søndag at politiet rykket ut til melding om en bilbrann utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

– Den siste hendelsen, med brannstiftelse i familiens bil, hadde potensial til å gjøre stor skade, sier Bjørnland til VG.

Det føyer seg inn i en serie med lignende hendelser rettet mot Wara den siste tiden. I januar mottok Wara et trusselbrev, og en søppelkasse utenfor hjemmet hans ble påtent. Bilen hans skal også tidligere ha blitt forsøkt påtent. Huset til justisministeren er blitt tagget med beskyldninger om rasisme.

Justisminister fra Karasjok

Tor Mikkel Wara født 27. desember 1964 i Karasjok. Han var formann i Vadsø Fpu i perioden 1982–1984 og Finnmark FpU i samme periode.

Han var redaktør i partiavisen Fremskritt 1986–1987 og formann i Fremskrittspartiets Ungdom 1987–1990. Han var finanspolitisk talsmann og medlem av Oslo bystyre 1987–1989.

I 1989 ble han valgt inn på Stortinget, og var også nestformann i Fremskrittspartiet 1991–1993.

Wara satt på Stortinget fra 1989 til 1993 valgt fra Oslo, og ble i denne perioden ansett som favoritt til å ta over som partiformann etter Carl I. Hagen. Wara var en av liberalistene i partiet, noe som skulle skape et motsetningsforhold til de verdikonservative. Han trakk seg fra rikspolitikken etter å ha takket nei til stortingsplass etter valget i 1993. Han meldte seg siden ut av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i 1994 etter det opprivende landsmøtet på Bolkesjø samme år. Han har siden arbeidet som kommunikasjonsrådgiver i PR-bransjen.

Siden 4. april 2018 er han Norges justis-, beredskaps- og innvandringsminister i Erna Solbergs regjering.

 

Kommentarer til denne saken