Gå til sidens hovedinnhold

Positiv prøve i Tromsø inneholdt mutert virus

En analyse av covid-19-test tatt i Tromsø inneholdt koronavirus med den engelske mutasjonen.

(Nordlys)

Dette er det første tilfellet av mutert virus påvist i Tromsø. Personen er bosatt i Tromsø, som kom til Tromsø i midten av januar med fly fra et "rødt land".

– Vedkommende var i innreisekarantene fra ankomst og i ti dager. Noen dager etter ankomst testet vedkommende positivt på covid-19. Prøven ble sendt til analyse fra UNN til FHI og i dag fikk vi vite at det dreide seg om den engelske mutasjonen, sier smittevernoverlege Trond Brattland i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen har smittesporingen avdekket bare én nærkontakt; sin egen samboer. Samboeren har også vært i karantene og har testet negativt. Begge er nå ute av isolasjon/karantene.

– Situasjonen er relativt oversiktlig med bare én nærkontakt og liten sjanse for smitte ut i samfunnet. Vi tar nå en ny runde med smittesporing for dobbeltsjekke dette. Samboeren er uten symptomer, men vi har likevel tatt en ny test av vedkommende for å være på den sikre siden. Vi får trolig prøvesvaret lørdag ettermiddag, sier smittevernoverlege Trond Brattland.

Saken oppdateres..

Kommentarer til denne saken