Gå til sidens hovedinnhold

Tar vannet på årets varmeste dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Porsanger kommune varsler beboerne i Lakselv at de vil stenge vannet i Lakselv mellom klokken 23.00 i kveld og klokken 04.00 i natt

Leder for kommunalteknikk i Porsanger kommune, Tom Jøran Olsen, sier til iFinnmark at det er en lekkasje i vannledningsnettet oppe ved Lakselv hotell som skal utbedres i natt. Derfor har man nå gått ut med stengevarsel.

– Hele Lakselv nedenfor Lakselv hotell vil bli berørt. Vi vil forsøke å forsyne Lakselv med vann med noen tynnere slanger, men kapasiteten blir selvfølgelig mindre enn normalt. Men vi gjør arbeidet om natten, slik at det skal få minst mulig konsekvenser for folk, sier Olsen til iFinnmark.

Varmerekord i Lakselv

– Du har ikke betenkeligheter med å ta vannet, på en av årets varmeste dager i Lakselv?

– Nei, vi får bare håpe at vi får arbeidet gjort fort unna i sommervarmen, smiler Olsen.

Les også

Varmerekorden er tatt og temperaturen stiger fortsatt. Nå er det så varmt i Lakselv, at selv Joy fra Thailand klager!

Har beredskap

– Hva da med at det er ekstremt tørt, og at det er større skogbrannfare nå. Er det da lurt å «tørrlegge» bygda og brannstasjonen?

– Vi har selvfølgelig hatt dette i tankene. Skulle det oppstå en brann i kveld, så utsetter vi selvfølgelig arbeidet og stenger ikke vannet. Og skjer det en brann etter stengingen, så har vi fortsatt kummer hvor vi kan fylle brannbilene over stedet der vi kutter vannledningen. Så beredskapen skal være godt ivaretatt, sier Olsen.

 

Kommentarer til denne saken