Ut med Polaris, inn med FeFo

SIGNERTE AVTALE: Reidulf Høybakken fra Porsanger Idrettslag signerte torsdag avtalen med Finnmarkseiendommens Eirik Palm.

SIGNERTE AVTALE: Reidulf Høybakken fra Porsanger Idrettslag signerte torsdag avtalen med Finnmarkseiendommens Eirik Palm. Foto:

Den populære fotballturneringen skifter generalsponsor - og navn.

DEL

Torsdag signerte Porsanger Idrettslag og Finnmarkseiendommen (FeFo) en avtale som gjør at FeFo blir ny generalsponsor for den populære turneringen som i 2016 hadde 58 påmeldte lag og omlag 570 spillere. I hele 21 år har turneringen vært kjent som Polaris-cup, men etter signeringen vil turneringen skifte navn til FeFo-turneringen.

– Vi synes at fotballturneringen som arrangeres i Lakselv har vært et veldig positivt innslag i veldig mange år, det ønsker vi å støtte. Vi ønsker å være med på å spille arrangørene god, ser Eirik Palm, leder kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo.

Palm legger til at FeFo allerede er inne på sponsorsiden for en fotballturnering i øst, FeFo-cup.

– Dermed får vi en balanse mellom øst og vest, sier han.

– Ikke bare det for å være snill

– Skal denne avtalen bidra til å bedre FeFos omdømme?

– Man skal alltid tenke omdømme når man jobber i virksomheter, også i Finnmark. Det er klart vi tenker på det også. Vi gjør ikke bare dette for å være snill, men vi ønsker å spille andre god og være med. Pengene vi bruker er fellesskapets penger, og det er viktig at det kommer tilbake til fellesskapet. Det gjør det den her gangen.

– Er det viktig for FeFo å gjøre seg kjent allerede med unge finnmarkinger?

– Det er litt viktig. Det vi har sett tidligere er at det veldig ofte refereres til en rapport gjort av Norut i 2012. Det er den del år siden, men likevel viste undersøkelsen at det var lite kunnskap om FeFo, og den kunnskapen om FeFo ønsker vi skal komme på et tidligere tidspunkt. Derfor er det viktig for oss å være med på slike ting som det som nå blir FeFo-turneringen. FeFo er en viktig del av livet til finnmarkingene, og det er finnmarkingenes garanti for rettigheter, muligheter og trivsel i Finnmark. Da er det også viktig at du har et bevisst forhold til det, og det må komme tidlig, slår Palm fast.

Avtalen som ble signert torsdag gjør FeFo til generalsponsor for den kommende turneringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DIREKTESENDT: iFinnmark har sendt direkte fra turneringen de to siste årene. Også i 2017 vil iFinnmark være på plass med direktesending. Her fra fjorårets finale i gutteklassen, mellom Porsanger IL 1 og HIF/Stein 2.

DIREKTESENDT: iFinnmark har sendt direkte fra turneringen de to siste årene. Også i 2017 vil iFinnmark være på plass med direktesending. Her fra fjorårets finale i gutteklassen, mellom Porsanger IL 1 og HIF/Stein 2. Foto:

Glad for avtale

Reidulf Høybakken, leder i hovedstyret i Porsanger IL og turneringsleder for fotballturneringen, forteller at Polaris ikke trakk seg ut.

– Vi har egentlig vært på jakt etter ny generalsponsor lenge, men i utgangspunktet har vi heller ikke fått svar fra Polaris på om de vil være med videre. FeFo har vi snakket med en stund, allerede siden i fjor, og de har jo vært med som hovedsponsor til turneringen i flere år. Dette blir en kjempespennende reise, der FeFo får være med å vise seg til ungdommen, sier Høybakken, som understreker at Polaris ikke skjøvet helt ut og at man fortsatt er i dialog om å ha kjøretøymerket med videre på en annen måte.

Høybakken vil ikke si noe om beløpet på sjekken Porsanger Idrettslag mottar fra FeFo, men han har allerede tanker om hva pengene skal gå til.

– Vi er ute etter å utvikle turneringen kommersielt, samtidig som vi vil gjøre noen investeringer. Blant annet har vi tidligere måttet låne datamaskiner og slikt som brukes under turneringen.

– Blir synlig

Ifølge Høybakken vil det bli små justeringer rundt årets turnering, uten at konseptet blir endret. FeFo har imidlertid ikke noe i mot å bidra til å videreutvikle turneringen.

– FeFo blir synlig under turneringen, vi stiller ikke lag, men vi vil være der og kommer til å delta i aktiviteter, sier Palm smilende, og legger til:

– Vi vil kanskje også kunne bidra til å videreutvikle og gjøre noe som er kjempebra bedre. Ingentign er bedre enn det, sier han. FeFo er en forutsigbar og solid medspiller. Med forutsigbarhet kan man gjøre mye gjennom planlegging, sier han.

Avtalen som har ett års varighet vil bli diskutert når årets turnering er gjennomført.

– Vi skal diskutere avtalens innhold videre. Vi vil ha litt erfaringer med hverandre dette året, sier Palm.

Partene er ikke redd for at FeFo-cup i Kirkenes og FeFo-turneringen i Lakselv skal bli forvirrende. Høybakken forteller at det vil være en tydelig profilering, og ifølge FeFo har man forut for avtalen vært i dialog med Kirkenes IF.

Fakta

Turneringen er fylkets største innendørsturnering for 7er-fotball i Finnmark, med deltakende lag fra hele fylket. I 2016 deltok 58 lag med omlag 570 spillere. Med lagledere, foreldre og øvrige trekker turneringen over 1.000 besøkende til Lakselv.

Årets turnering foregår i tidsrommet 17. til 19. februar.

Artikkeltags