Påmeldingsfristen var 31. august – og innen den tid hadde bare fire lag meldt seg på, forteller Kjell Johansen til iFinnmark. Han er leder i revylaget Bløgg, som står for «Brennelv, Lammasdievva, Østerbotn gutta og gvinnfolk».

Revygruppa ble rikskjent i 2012, da de skal ha navngitt medlemmer av en påstått hemmelig sexklubb i Porsanger i Finnmark.

LES SAKEN: Revy navnga medlemmer av påstått sexklubb

– Trist!

– Det er trist at vi ikke klarte å få nok påmeldinger til å gjennomføre festivalen. Det er jo et høydepunkt i året – og ikke bare for oss – men for lagene også. Publikum har også sett fram til denne revyen, sier Johansen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Han forteller at de hadde to påmeldte lag fra Alta, to fra Hammerfest og en gruppe bestående av tre personer fra Hammerfest. Med bare fem nummer er det ikke nok til en helaftens forestilling, ifølge Bløgg-lederen.

– Med fire-fem lag og 11–12 nummer greier du ikke få til en hel forestilling engang. Det blir ikke noe festival utav det, sier han.

Derfor er årets fylkesrevyfestival avlyst. På 26 år og 26 forestillinger har det aldri skjedd tidligere.

Så trenden komme

Ifølge Johansen så de den samme trenden allerede i fjor. Da hadde de kun to lag påmeldt klokken 20:00 om kvelden den 31. august. Den gang greide de imidlertid å mobilisere de andre lagene til å melde seg på, slik at de ble festival.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– På evalueringsmøtet etter revyfestivalen i fjor ble vi enige om at vi måtte stå på for å sikre at vi fikk med alle lagene i år, sier han. 1

Oppløst og i dvale

Johansen forteller at flere av revylagene rundt om i fylket enten er oppløst eller ligger i dvale etter fjorårets festival.

– Jeg har ikke gjort noen analyse, men en del av lagene har gått i dvale fordi ildsjeler har flyttet eller avsluttet sitt engasjement i revyene. Så har ingen nye overtatt, sier han.

Etter årets avlysning skal Bløgg evaluere om det er liv laga å drive revyfestivalen etter den modellen som har vært fram til nå.

– Det er jo absolutt behov for at revylagene samles. Det har de sagt i alle år. Vi ønsker jo å spille revy i lag, og for hverandre. Behovet er der, men spørsmålet er hvordan man skal dekke behovet., sier Johansen.

Romjulsrevy

I romjula setter imidlertid Bløgg opp sin egen revy.

– Det har vært litt forskjellig når vi har satt opp vår årlige revy. I en periode var det mange småbarnsforeldre, så da passet ikke romjula. Men nå er det bare gamlingene igjen nesten, i tillegg til noen yngre som ennå ikke har produsert unger, sier Johansen.