Damer på topp i Porsanger

Aina Borch (Ap) blir ordfører i Porsanger.

Aina Borch (Ap) blir ordfører i Porsanger.

Artikkelen er over 4 år gammel

Aina Borch (Ap) blir ordfører og Cecilie Gjennestad (SV) blir varaordfører i Porsanger.

DEL

Det er klart etter at Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Tverrpolitiisk liste i Porsanger har blitt enig om å danne en felles politisk blokk.

Senterpartiets Jon Nikolaisen sier til iFinnmark at man tok pause i forhandlingene klokken 23.00 i går kveld.

– Da var vi slitne, og trengte å tygge videre på noen av forslagene.

Nikolaisen bekrefter at toppvervene i formannskapet er fordelt mellom partiene.

Tre sektorer

Aina Borch blir ordfører (AP), Cecilie Gjennestad (SV) blir varaordfører. Med seg i formannskapet får de Helge Ragnvald Olaussen (TLP) og Torkjell Johnsen (Ap) fra den nye politiske blokka.

Fra blå side er det forventet at dagens ordfører Knut Roger Hanssen (H), varaordfører Reidunn M. Hesjevik og lokal partileder for Høyre, Jonas Nymo, blir de nye formannskapsmedlemmene.

Jon Nikolaisen bekrefter at da det ble pause i forhandlingene var man i ferd med å fordele leder for sektorstyrene. I Porsanger har man tre sektorer: Teknisk, kultur og oppvekst, samt sektoren for helse og omsorg.

Uten politiske «bein»

Som man ser av formannskapesfordelingen, er Senterpartiet uten politiske «bein». Det er derfor nærliggende å tro at Jon Nikolaisen har «førstevalget» på hvilken sektor han blir sjef for. Til iFinnmark sier han at han ikke vil inn i teknisk sektor for å unngå inhabilitet til sin næringsvirksomhet som bonde. Han vil ikke avsløre om det er skole, eller helse som da blir hans førstevalg.

– Vi skal ennå forhandle. Men vi har det store rammeverket klart, og er veldig enige. Nå er det detaljer, at alt blir riktig, med kjønnsfordeling og slike ting, sier Jon Nikoliasen.

Artikkeltags