I begynnelsen av forrige uke falt en mann i Porsanger ned fra en veranda. Mannen ble sendt til UNN i Tromsø med alvorlige skader, senere døde han av skadene, omtalte iFinnmark tirsdag. Politiet har i samråd med mannens familie nå frigitt navnet. Det var Ottar Michael Linløkken som omkom. Han ble 66 år gammel, og etterlater seg flere barn og barnebarn.

Linløkken har tidligere vært ansatt i Avinor og jobbet i kontrolltårnet på Banak lufthavn. Han har også jobbet som sikkerhetskontrollør for Securitas på Banak lufthavn før han ble pensjonert.

I nyere tid var Linløkken nestleder i kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Porsanger, samt kontaktperson for døvblitte i Finnmark for Hørselshemmedes Landsforbund.

Linløkken har også vært sterkt engasjert i Lakselv grunneierforening. Han var dessuten kven, og opptatt av kvensaken.

Sorg i Ap

Ottar Linløkken var også medlem av Porsanger Arbeiderparti. Ordfører Aina Borch (Ap) var i sorg tirsdag.

– Det har vært en trasig tid med dette dødsfallet, med så mange døde i løpet av så kort tid, sa Boch.

Hun viste til de nylig avdøde porsangerværingene Morten Ruud og Hans Kristian Amundsen.

Etterforsker dødsfallet

Politiet var denne uken ikke kjent med dødsfallet. Hendelsen ble ikke rapportert til politiet av helsevesenet slik prosedyrene er. Politiet har derfor opprettet etterforskning i etterkant. Lensmann Tarjei Leinan Mathiesen opplyser onsdag at det ikke er noe nytt i saken fra politiets side.