Familien til den omkomne har samtykket til frigivelse av navnet. Det var Hans Nikolay Hansen som omkom i scooterulykken i Porsanger torsdag. Han har bostedsadresse i Hammerfest og hytte i Smørfjord.

Lensmann Tarjei Leinan Mathisen i Porsanger opplyser at ulykken har skjedd i forbindelse med en kjøretur fra fjellet og tilbake til Smørfjord torsdag ettermiddag.

– Det ser det ut til at scooteren har kjørt ut av løypa og inn i en stein. Så ble han liggende under sleden og omkom, sier Mathiesen.

Dødsfallet er det andre på mindre enn én måned blant hyttefolk i Porsanger. Lensmann Mathiesen sier at politiet etterforsker saken videre for å finne ut hvorfor ulykken skjedde; om det hadde tekniske årsaker eller om det var helsemessige forhold som lå bak.

– Hva tenker du om at dette er det andre dødsfallet på kort tid?

– Jeg tenker at det ved scooterkjøring er forbundet med farlige situasjoner. Jeg tror at det er litt tilfeldig at dødsfallene har kommet på under én måned, og at det er ulike årsakssammenhenger, sier han.

Lensmannen oppfordrer folk til å vise respekt for snøscootere. Den tar flere liv enn øvrig veitrafikk, minner han om.

– Man må ferdes med forsiktighet ute i naturen. Nå er snøen også begynt å bli rotten enkelte plasser. Kommer man utfor scootersporene kan det gi rom for at man mister kontroller. Man må være forsiktige i disse tider.