Mysterium: Mange får postkort fra «De vennlige fremmede», men ingen aner hvem de er

Montasje.

Montasje.

Artikkelen er over 2 år gammel

Linda Andreassen Follesø er bare én av mange som er rammet av årets sommermysterium. Hun har fått postkort signert fra «De vennlige fremmede». Kortene er sendt fra Norge, fra England, Frankrike og Spania til en rekke folk i Lakselv. Men ingen aner hvem avsenderne er.

DEL

– Vi har vært på ferie, så da vi kom hjem lå det et postkort i postkassa og ventet på oss. Det var sendt fra Tenerife 27. juli, forteller Linda Andreassen Follesø til iFinnmark.

Kortet var en hilsen fra Tenerife som omhandlet beskrivelser om strandliv, hvalsafari og minigolf.

– Og så var det en passus om gode mojitoer. Det er en drink jeg er svært glad i, så mannen min, Sveinung, mente at dette måtte være fra noen som kjenner oss godt, ler Follesø.

Fikk ikke treff

Men paret kjenner ingen som skal ha feriert på Tenerife i det aktuelle tidsrommet.

– Jeg har også forsøkt å google «de vennlige fremmede» og «postkort» for å se om dette er noe som aviser har skrevet om, uten hell. Så jeg er veldig spent på om iFinnmark nå klarer å løse mysteriet, ved å skrive om saken, smiler hun.

(Saken fortsetter under bildet)

HILSENEN: Her er kortet til Linda. Finnes det et spor i mojito?

HILSENEN: Her er kortet til Linda. Finnes det et spor i mojito? Foto:

Follesø synes det er koselig å få postkort.

Ikke trusler

– Det var jo bare hyggelige beskrivelser i kortet, og ingen trusler av noe slag. Når det gjelder å sende kort, er jeg for sløv selv. Jeg og jentene mine var nylig på ferie i Bulgaria, og sendte ikke et eneste postkort. I dag bruker vi bare Facebook og e-post. Men det er nå veldig hyggelig å få postkort. Kanskje det er hensikten til «De vennlige fremmede», å fremme postkortet, undrer Linda Andreassen Follesø.

(Saken fortsetter under bildet)

FIKK KORT: Både Camilla Vonheim og mannen Odd-Arne Vonheim har fått kort fra de fremmede. Her er de sammen med resten av familien.

FIKK KORT: Både Camilla Vonheim og mannen Odd-Arne Vonheim har fått kort fra de fremmede. Her er de sammen med resten av familien. Foto:

Odd-Arne Vonheim i Lakselv er en annen som har fått kort fra de fremmede. Han har fått kort fra Oslo, fra personer han ikke kjenner.

– Jeg er egentlig bare mest forvirra

– Det er litt blandede følelser. Jeg er egentlig bare mest forvirra. Er dette en spøk, eller hva er det for noe? sier Vonheim til iFinnmark.

Han sier han kjenner mange spøkefugler, men han har ingen konkrete i kikkerten som han tror kan stå bak dette kort-stuntet.

Kona til Odd-Arne Vonheim, Camilla Vonheim, har også fått kort. Fra Sussex i England:

– Først fikk jo Odd-Arne ett kort, og da lurte vi på om dette var folk vi egentlig burde kjenne. Vi så på Facebook, og googlet litt, men det dukket ikke opp noe. Og noen uker etter kom det også kort til meg. Da tenkte vi, det er noen som driver ap med oss!

(Saken fortsetter under bildet)

FRA OSLO OG LONDON: Her er kortene som familien Vonheim fikk, fra henholdsvis Oslo og London

FRA OSLO OG LONDON: Her er kortene som familien Vonheim fikk, fra henholdsvis Oslo og London Foto:

Hvem spøkefuglen i så fall er, har Camilla Vonheim ikke den fjerneste anelse om.

Lakselv-fenomen?

– Jeg ser jo nå på Facebook at det er flere som har fått i Lakselv. Jeg kjenner jo flere av dem som har fått, men ser ingen klar «link» imellom oss. Så jeg er litt nysgjerrig, er dette bare et Lakselv-fenomen, eller er det andre plasser hvor man mottar slike kort fra fremmede.

– Hva tenker du, er dette morsomt, eller er det ekkelt å få kort fra fremmede med ditt navn og adresse?

– Nei, jeg har ikke tenkt på dette som ekkelt, så langt. Men dette er et lite mysterium, som jeg gjerne skulle fått svaret på, sier Camilla Vonheim.

Vebjørn fikk kort fra Nice

Det er ikke bare voksne som har fått kort. Rannveig Blomkvist forteller at hennes 15 år gamle sønn, Vebjørn, også har fått kort fra «vennlige fremmede», nærmere bestemt fra to damer som er på ferie i Nice i Frankrike.

– Vi hadde hørt om andre som har fått slike kort før Vebjørn fikk sitt, forteller Rannveig Blomkvist.

Hun spekulerer på om det er noen som har i gang et pr-stunt, og forventer å få oppmerksomhet om kortene. Og vil så avsløre hva de egentlig vil ha markedsført, når de endelig kommer på banen.

– Dette er jo litt rart, det er fra forskjellige folk, og man ser forskjellige håndskrift. Så det virker som om det er mange som er engasjert i dette, fastslår Blomkvist.

Har du tips i sakens anledning: Ta kontakt med tkk@fd.no eller send en sms til 913 10 788.

SØNNEN FIKK KORT: Rannveig Blomkvist forteller at sønnen Vebjørn på 15 år også har fått et kort fra "de vennlige fremmede". Kortet var sent fra Nice i Frankrike.

SØNNEN FIKK KORT: Rannveig Blomkvist forteller at sønnen Vebjørn på 15 år også har fått et kort fra "de vennlige fremmede". Kortet var sent fra Nice i Frankrike. Foto:

Artikkeltags