86 barn rammet av SFO-brannen, kommunen har en nødplan for resten av uka

NØD SFO: Daglig leder i Vindvotten SFO, Anne Britt Føleide Hansen, i aulaen sammen med 70 barn. Aulaen har fungert som Nød-SFO i dag etter brannen i Røde Kors-bygget i Lakselv lørdag.

NØD SFO: Daglig leder i Vindvotten SFO, Anne Britt Føleide Hansen, i aulaen sammen med 70 barn. Aulaen har fungert som Nød-SFO i dag etter brannen i Røde Kors-bygget i Lakselv lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag ble aulaen brukt som «Nød-SFO» for 70 barn.

DEL

Etter brannen i SFO-bygget i Lakselv lørdag, har Porsanger kommune hevet seg rundt, for å få på plass en midlertidig løsning denne mandagen.

Da iFinnmark var på besøk var 70 huiende unger i ferd med å springe og hoppe rundt i aulaen, eller sportshallen som den også kalles, i Lakselv kulturhus.

Klasserommene som base

Daglig leder i Vindvotten SFO, Anne Britt Føleide Hansen, sier til iFinnmark at i dagene fremover denne uken vil man bruke klasserommene til 1. og 2. klasse som base for SFO sin aktivitet, og det vil gå ut informasjon til foreldrene med barna i dag.

– Vi vil også bruke uteområdene rundt skolen.

Hansen sier de prøver å gjøre det beste ut av situasjonen.

– Dette er ikke optimalt. På Røde Kors-bygget hadde vi mulighet til å avskjerme førsteklassingene fra de større i uteleken. Det har vi ikke anledning til i like stor grad her. Men vi skal forsøke, ved eksempelvis bare ta dem med til akebakken, forteller hun.

Hansen har ikke tro på at man kan få tilbake driften i Røde Kors-bygget med det første.

– Nei, det virker veldig brann- og røykskadd, så det tror jeg ikke er mulig.

Har ikke permanent løsning klar

Oppvekst- og kultursjef i Porsanger, Irmelin Klemetzen sier en permanent løsning ennå ikke er på plass:

– Vi har ikke diskutert for en permanent løsning ennå. Den vil avhenge litt av status på bygget. Enn så lenge har vi en god midlertidig løsning. Vi skal møte med brannvesenet i morgen angående veien videre for SFO-bygget, sier hun til iFinnmark.

Artikkeltags