Gå til sidens hovedinnhold

Minus på konto skremmer ikke Grøtta – avduker to navn på plakaten til neste års Vinterstorm

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi vet hvor vi feilet, sier festivalsjef Stig Tore Grøtta.

Det er bare gått noe over en måned siden den første Vinterstorm ble arrangert. Tross et vel gjennomført arrangement på den tekniske og musikalske siden, fikk festivalen ikke publikumsoppslutningen Stig Tore Grøtta hadde håpet på. I stedet ble det røde tall i regnskapet, men det skremmer ikke arrangørene fra å satse på festival også neste år.

– Vi vet hvor vi feilet. Mesteparten av det har med markedsføringen av arrangementet å gjøre. Og til tross for en plakat med knallsterke navn så var vi ikke flinke nok til å synliggjøre oss. Det ble en lærepenge som svei veldig på pungen, sier festivalsjef Stig Grøtta..

Druknet i mengden

Andre ting som satte demper på oppmøte til festivalen var at det var veldig mange andre arrangementet, ikke bare samme helga, men også i forkant og etterkant – som folk heller prioriterte, ifølge Grøtta. I etterpåklokskapen ser han at det vil ta tid å bygge merkevare.

– Folk var nok litt usikker på hva Vinterstorm egentlig er, og i og med at vi er et helt nytt arrangement så druknet vi litt der også, sier han

Men gammelt tap skal ikke legge demper på framtiden, kan man forstå av den erfarne festivalarrangøren: Allerede er de første navnene booket til neste års Vinterstorm.

Satser alt på neste festival

Tradisjon tro ligger rabatterte billetter ute for salg i en tidsbegrenset periode. Inntektene salget går uavkortet til neste års festivalprogram. Altså vil ikke en krone av neste års billettsalg gå til å betale regninger fra årets festival. Det tapet som festivalen led i år, hefter nemlig ikke ved festivalen, ifølge festivalsjefen.

– Alt av regninger for artister og band i fjor er ute av verden for festivalens del: Jeg sitter igjen med personlig gjeld, i selve arrangementet er det ingen gjeld, sier Grøtta.

Disse er booket

Neste år arrangeres festivalen 3. og 4. november. De to første bandene på plakaten er The Modern Times og Ohmwork. Førstnevnte er et Tromsø-band og gikk tidligere under navnet Red Headed Sluts. Festivalsjefen sier at 5-mannsorkesteret har en unik sound med Magnus Volds særegne vokal i front, underfundige tekster, originale låtarrangement og en enorm spilleglede som gjør bandet noe av det mest spennende man hører i Norge for tiden.

Ohmwork er en powertrio fra Tromsø som spiller hard rock/metal, og spilte sin første konsert i februar 2013. Siden den gang har bandet spilt over 60 konserter, deriblant supportjobber for JORN og Bente Smaavik, og spilt på Buktafestivalen, Rock Mot Rus og Sørøyrocken.

- Vi er veldig fornøyd med disse signeringene, og kan allerede nå si at det blir en litt bredere musikkprofil i 2017, dog selvfølgelig innenfor rock og heavy metal, avslutter Grøtta med et lurt smil og glimt i øyet. 

 

Kommentarer til denne saken