Kun timer før Midnattsrocken starter, streiket bankterminalene

UTFORDRENDE: Festivalsjef Jon Arne Pettersen kan hanskes med manglende bankterminaler, men værgudene kan han ikke kontrollere.

UTFORDRENDE: Festivalsjef Jon Arne Pettersen kan hanskes med manglende bankterminaler, men værgudene kan han ikke kontrollere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Midnattsrocken med mangel på bankterminaler før festivalstart. – Ingen krise, bedyrer festivalsjefen som allerede har fått hjelp fra flere hold.

DEL

Tidligere i dag ble det annonsert på Facebook at Midnattsrocken sliter med å få tak i tilstrekkelig med bankterminaler. Av de 22 bankterminalene festivalen hadde planlagt å bruke, har fire terminaler plutselig sluttet å fungere.

– Vi hadde egentlig 22 terminaler tilgjengelig, men plutselig sluttet fire av de å fungere samtidig. Det hadde tydeligvis kommet opp en feilkode på terminalene, noe som for så vidt ikke er uvanlig, for de var blitt litt gamle, forteller festivalsjef Jon Arne Pettersen til iFinnmark.

Bankterminal på lån

Det er likevel ikke krisetilstander for festivalen som går av stabelen om noen få timer.

– Vi har fått låne fire betalingsterminaler fra Porsanger Idrettslag til i morgen. I tillegg har vi også bestilt enda flere terminaler som vi får tilsendt i morgen tidlig fra Bergen, i frykt for at flere av terminalene skal slutte å fungere. Vi vil heller være i forkant og sikre oss mange, så er vi sikker på at vi har nok. De nye terminalene vil også være oppgraderte versjoner, så det blir enda bedre, sier Pettersen.

Videre påpeker han at festivalens første dag ikke er fullt så avhengig av et tjuetalls bankterminaler. I dag har digitale løsninger erstattet mange av de mer tradisjonelle betalingsmetodene som papirbonger og sedler.

– Ingen krise

– I dag vil nok salget være mest over mobiltelefon og ved bruk av Ticketco-appen. Midnattsrocken er blitt en festival hvor du kan løse alt med mobilen – du kan betale både for parkering, drikke, bonger og festivalpass med appen. Man trenger absolutt ikke bruke kortterminal hvis man ikke ønsker det. Så det at vi mangler noen terminaler nå, er slett ingen krise. 

Utenom bankterminal-dramaet er Midnattsrocken fullt forberedt for å ta imot ivrige campere og festivaldeltakere. Nesten.

– Vi har jo full kontroll, bare utenom én ting: været. Værmeldingen snudde jo totalt, jeg hadde jo håpet på sol og 40 grader. Ut ifra mine premisser er det altså forferdelig vær. Heldigvis er det meldt bedre utover helgen, og på fredagen er det til og med meldt sol på kveldstid. Så det er positivt! Men vi bor jo i Finnmark, og her kan været ha skiftet før vi har snudd oss.

Artikkeltags