Denne artikkelen handler litt om fotball. Men mest om håndarbeid!

«HÅNDARBEID UNITED»: De unge fotballspilerne fra Porsanger som arrangerer årets messe med håndarbeider. Fra venstre bak: Jøte Masternes, Adrian Haugli Rasmussen, Erlend Rasmussen, Sten-Kevin Marceliussen, Patryk Murawski, Vebjørn Blomkvist, Gauti Atlason.
Fra venstre foran: Joakim Borgen, Tobias Eideng Hansen, Odd Andre Nicolaisen, Tom-Fredrik Utsi Trevland, Adrian Rollstad Johnsen.

«HÅNDARBEID UNITED»: De unge fotballspilerne fra Porsanger som arrangerer årets messe med håndarbeider. Fra venstre bak: Jøte Masternes, Adrian Haugli Rasmussen, Erlend Rasmussen, Sten-Kevin Marceliussen, Patryk Murawski, Vebjørn Blomkvist, Gauti Atlason. Fra venstre foran: Joakim Borgen, Tobias Eideng Hansen, Odd Andre Nicolaisen, Tom-Fredrik Utsi Trevland, Adrian Rollstad Johnsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du tror det kanskje ikke. Men denne tøffe gjengen står bak helgas store håndarbeidsmesse i Lakselv.

DEL

– Vi skal ha håndarbeidsmesse her i aulaen i Lakselv for tredje gang, forteller Tom Fredrik Utsi Trevland til iFinnmark.

Julegaver

Han forteller at det kommer litt over førti utstillere, som selger ullgensere, votter, og mye annet fint håndarbeid. Det er en salgsmesse, som tradisjonelt er godt besøkt, og mange finner flotte julegaver på messa.

– Første året var det litt over tretti utstillere, Så ble det 40. Og i år har vi over 40 utstillere, forteller unge Trevland fornøyd.

Adrian Rollstad forteller at gjengen samler penger for at de skal kunne reise til Oslo for å delta på Norway Cup kommende sommer med hele guttelaget.

– Vi er rundt 15–16 spillere. Vi håper på å vinne. I alle fall håper vi å vinne gruppa, og gå videre til finalespill, sier Adrian Haugli Rasmussen.

Men hvor mye penger, kan det bli av å arrangere en slik messe?

Tusenlapper i sving

– Vi dobla inntektene fra første til det andre året. Nå håper jeg at vi skal øke igjen, forteller Tom Fredrik Utsi Trevland.

Han forteller at i fjor satt man igjen med litt over 70.000 kroner etter messa. Og pengene er kjærkomne, for det koster kronasjer å sende hele gjengen på den store fotballturneringen, nærmere bestemt en kvart million kroner.

Men hvorfor finner dere tøffe fotballspillere på å arrangere håndarbeidsmesse?

– Flere av guttene på fotballaget gikk i samme klasse tidligere. Da vi samlet inn penger til klassetur, fant vi opp denne messa. Nå har konseptet gått over til fotballgruppa, forklarer unge Trevland.

Ikke strikkere

Vi lovet innledningsvis at dette ikke bare skulle dreie seg om fotball, men mest om håndarbeid. Derfor en runde med kjappe spørsmål til de tre talspersonene for guttelaget:

– Kan du strikke?

– Nei!, sier Tom-Fredrik

– Nei!, sier Adrian.

Og nei sier også den andre Adrian-en på laget.

– Har dere planer om å lære å strikke, da?

– Nei!, svarer Tom-Fredrik Utsi Trevland.

– Nei!, svarer Adrian Haugli Rasmussen.

– Nei!, svarer Adrian Rollstad Johnsen.

Artikkeltags