Gå til sidens hovedinnhold

Statsministeren skal legge ned grunnsteinen for FeFo-bygget i Lakselv

Artikkelen er over 5 år gammel

Samme dag markeres 10-årsdagen med konferanse og folkefest.

Statsminister Erna Solberg legger ned grunnsteinen til den nye administrasjonsbygningen til FeFo. Det skjer på dagen, ti år etter at statens umatrikulerte grunn i Finnmark ble overført til finnmarkingene.

Nedleggingen av grunnsteinen er lagt til jubileumsdagen 1. juli, og er den offisielle starten på markeringen av tiårsjubileet til Finnmarkseiendommen. Selve seremonien finner sted på tomta til den nye bygningen i Lakselv sentrum.

- Vi er svært glade for at statsministeren viser oss denne æren og foretar den symbolske handlingen. Det er en anerkjennelse av arbeidet FeFo gjør på vegne av innbyggerne i Finnmark», sier direktør Jan Olli.

Konferanse

Samme dag arrangerer FeFo en konferanse om arbeidet som førte fram til Finnmarksloven og opprettelsen av Finnmarkseiendommen, og veien videre. Blant foredragsholderne er Erna Solberg, sametingspresident Aili Keskitalo (NSR), tidligere sametingspresident, nå medlem i Finnmarkskommisjonen Ole Henrik Magga (NSR), tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V), tidligere justisminister Knut Storberget (Ap), stortingsreopresentant Helga Pedersen (Ap) og tidligere sametingspresident Sven-Roald Nystø (NSR).

Konsert

Jubileumsdagen avsluttes med aktiviteter på torget i Lakselv og konsert om kvelden. Konferansen og kveldsarrangementet er gratis for alle.

 

Kommentarer til denne saken