Gå til sidens hovedinnhold

Billefjord trenger hjelp fra Finnmark for å banke Lofoten

Artikkelen er over 4 år gammel

Det lille idrettslaget Billefjord i Porsanger er i knallhard kamp med Leknes skiklubb i Lofoten om 12.000 kroner, heder og ære.

Den lille bygda på vestsiden av Porsangerfjorden har mobilisert i konkurransen Kraft til idretten.

Lovet multebær

Aksjonene har gått på diverse Facebook-grupper, og Billefjord har ledet konkurransen lenge. Men så har Leknes skiklubb mobilisert og gått foran. Slik har de holdt på, og det har bølget frem og tilbake hvem som har ledet. I Billefjord har det sågar blitt lovet multebær til de som har stemt på laget.

Så tok Leknes i bruk lokalavisa Lofotposten. Da gjorde de et kjempebyks fremover og passerte Billefjord.

LES SAKEN: Leknes og Billefjord kjemper om 12.000 kroner

Ligger litt bak

Mandag formiddag har Billefjord idrettslag 1416 stemmer, mens Leknes skiklubb leder med 1501 stemmer, viser oversikten på stemmesiden til Kraft til idretten.

Resten av lagene i konkurransen er parkert for lenge siden. Det står mellom de to i toppen, frem mot avgjørelsen den 22. september.

– Så da ser ikke vi heller annen råd om å gå til iFinnmark og be om hjelp fra resten av Finnmark for å banke Lofoten-væringene, smiler Siri Eliassen og Ørjan Langsholt i Billefjord idrettslag.

De sier de allerede har fått hjelp fra idrettsvenner rundt om i Finnmark. Men nå trenger de mer hjelp for å ta seieren hjem til Finnmark.

Enorm dugnadsinnsats

Sportslig har årets fotballsesong ikke vært noen suksess for Billefjord, klubben sliter på bunnen av tabellen i 5. divisjon.

– Men vi depper ikke av den grunn: Mange har vært med på turmarsj og andre aktiviteter i regi av idrettslaget, sier Siri Eliassen.

Og dugnadsinnsatsen har vært helt enorm ved oppussingen av klubbhuset i Billefjord.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi har brukt flere hundre tusener i rene penger på materialer, og medlemmer har lagt ned flere hundre dugnadstimer i prosjektet, forteller Langsholt.

Lørdag den 16. september skal det være offisiell åpning av de nye lokalene.

– Som ved alle oppussingsprosjekter, medgir Ørjan Langsholt at det ble en budsjettsprekk i Billefjord også. Men man lar seg ikke skremme, nå skal man ta fatt på å modernisere kjøkkenet og andre ting i lokalet.

– Derfor hadde det vært så fint å slå Lofoten og vinne de 12.000 kronene, smiler de to i idrettslaget.

 

Kommentarer til denne saken