Den unge superstjernen Astrid S gjør sitt eneste festivalbesøk i Nord-Norge neste sommer, på Alta Live i august.

– Vi er utrolig stolte av at vi har blitt en foretrukket arrangør for artister som Astrid S. Hun skal ut på en omfattende verdensturné i 2020, og vil kun gjøre et lite, nøye utvalgt antall festivaler i Norge neste sommer, forteller festivalsjef Torgeir Ekeland.

Så vidt han vet, blir også dette den aller første gangen den unge artisten opptrer i Finnmark.

- Ja, vi sjekket litt rundt det, og alt tyder på at Alta Live blir hennes første møte, sier Ekeland til iFinnmark.

Han påpeker at det nå handler om å ha et så bredt og relevant program som mulig, og med artister som Astrid S kan de virkelig markere seg.

– Astrid S er først og fremst en fantastisk artist med et hit-arsenal få andre norske artister kan matche. Vi gleder oss enormt til å se hvilket show de har på lur. I tillegg er dette en fjær i hatten til oss, og viser at vi er på rett vei, fortsetter han.

Over en milliard avspillinger

Astrid S har hatt en eventyrlig suksess i de siste par årene, og treet ser ut til å vokse rett inn i himmelen.

20-åringens debut-ep inkluderte en av hennes største hits «Hurts So Good», og lå på listene i 21 land. Siden har hun sluppet flere EP ́er med stor internasjonal suksess.

Låter som «Breathe», «Paper Thin», «2AM», «Hyde» og Matoma-samarbeidet «Running Out» bidratt til å en storfanbase verden over, med over 1 milliard avspillinger totalt. Hun har vunnet MTV EMA (Best Norwegian Act), Spellemannpris forårets nykommerog Årets Spellemann.

2020 blir et stort år for Astrid med release av debut album og masse ny musikk.

Satser for fullt

– Vi uttalte i starten av 2019 at vi hadde satt oss en ambisjon om at festivalen vår skulle ta nye steg, og navneendringen fra Aronnesrocken til Alta Live, og arenabyttet til Alta sentrum var første steg. Mottakelsen fra publikum har vært helt fantastisk etter dette, og vi var tilnærmet utsolgt lørdagskvelden. I høst har forhåndssalget for neste år skutt i været, og vi har solgt over dobbelt så mye billetter på denne tiden av året sammenlignet med i fjor.

– Vi har doblet budsjett for booking i år!

Gode besøkstall og stødige samarbeidspartnere sørget også for at festivalen går i pluss. Nøyaktig hvor mye er ikke helt klart enda.

– Nå har vi fått til en økonomisk buffer for første gang, og det gjør at vi nå gutser videre, som planlagt. Vi legger inn mer midler i programmeringen og ser fram til å løfte arrangementet ytterligere i 2020, fortsetter Ekeland.

30 konserter

I alt vil rundt 25 band og artister gjeste Alta Live i 2020, og i tillegg til Astrid S, og de nevnte; Dagny, Lemaitre, Halvdan Sivertsen og NorthKid, kommer band som Bokassa, Sløtface, Moron Police og artistene Lisa Skoglund og Viktor Wilhelmsen til festivalen. Enda ventes flere artister annonsert i ukene som kommer.

Alta Live er en videreutvikling av festivalen Aronnesrocken, som gikk av stabelen mellom 1996 og 2018, og eies av foreningen som fortsatt heter Aronnesrocken.

Festivalen går av stabelen 14. og 15. august i 2020, og arrangeres midt i Alta sentrum. I tillegg til kveldsarrangement fredag og lørdag, arrangeres det en mini barnefestival lørdag formiddag, som i år tiltrakk seg over 800 besøkende.

Programmet til barnefestivalen er ikke annonsert enda. I tillegg arrangeres det rockeløype og klubbkonserter både dagtid og etter midnatt.