Gå til sidens hovedinnhold

Politikkens vesen

Finnmarksdebatten

En oppfølger til Den umulige «Vegard Bangsund» og Eks ordføreren ingen kunne måle seg mot.

La meg først slå fast at Vardø Arbeiderparti er kjempefornøyd med innsatsen alle partigrupper og andre involverte har gjort for å realisere ytre molo i Vardø.

LES OGSÅ: Den umulige «Vegard Bangsund»

I politikken er det slik at man er valgt for 4 år av gangen, konsekvensen av dette er at man ikke alltid «høster det man sår». Påbegynte saker må videreføres av de som kommer etter slik vil det alltid være.

I det offentlige rom hvor ordskiftet går markedsfører partiene og den enkelte politiker seg selv ved å prøve å høste «politisk gevinst» av saker man har fått gjennomført. Denne prosessen foregår også i sosiale media. Noen utspill fremstår anstrengt til og med på grensen til klumsete, men som deltakere i debatten må dette være lov.

LES OGSÅ: Eks-ordføreren ingen kunne måle seg med

Det som ikke er greit er når det fremstår som en koordinert aksjon fra grupperinger som prøver å ramme enkeltmennesker. Det fremstår som man «jager i flokk» både i lokale/regionale og sosiale medier.

Venter spendt på neste samling hvor vi foreldre i Vardø skal uttrykke vår bekymring om utestengelse og mobbing på nett, og skal dele vår visdom med våre barn om hvordan man skal oppføre seg for ikke å skade andre.

Ser for øvrig frem til å samarbeide konstruktivt med alle partier og andre som ønsker å bidra positivt for Vardø og Finnmark fremover.

Kommentarer til denne saken