Johnny blir ikke kastet - men nå trekker Berg seg

SVs Johnny Ingebrigtsen Arkivfoto: Stian Hansen

SVs Johnny Ingebrigtsen Arkivfoto: Stian Hansen

Artikkelen er over 3 år gammel

Et mistillitsforslag mot SV-topp Johnny Ingebrigtsen vant ikke frem.

DEL

Et forslag om å kaste Johnny Ingebrigtsen, fremmet av Alta SV, vant ikke frem. Nå stiller partiets andremann i fylkestinget, Tommy Berg sine posisjoner til disposisjon, melder Altaposten.

– Jeg gjør dette for å skape ro i partiet. Alta SV har gjort det klart at vi ikke har tillit til måten partiets heltidspolitiker og politisk ansvarlig for de videregående skolene, Johnny Ingebrigtsen, har opptrådt i Bruer-saken. Deler av Finnmark SV har forsøkt å avspore budskapet til Alta SV, med at mistillitsspørsmålet er et ledd i min kamp om plass på stortingslista. Med å gå helt ut av lista  kan ingen trekke motivene til meg og Alta SV i tvil, og vi kan opprettholde fokus på å få våre fremste tillitsvalgte til å beklage måten Bruer-saken er behandlet politisk, forklarer Berg til Altaposten.

– Posisjoner ikke viktig

– Posisjoner har aldri vært viktig for meg, helheten er det viktige. Derfor trekker jeg meg. Jeg mener man burde unnskyldt offentlig i Bruer-saken, og det handler om denne saken. Jeg skal fortsatt drive med politikk. Jeg håper at vi kan samle oss rundt en kandidat som kan være samlende, sier Berg til iFinnmark.

– Er Johnny Ingebrigtsen en slik kandidat?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Berg.

Han avviser at Alta SV er i konflikt med fylkespartiet.

– Det er ikke en konflikt mellom Alta SV og fylkespartiet. Det er Bruer-saken det handler om. Det er en sak som er varslet til oss og som burde vært håndtert annerledes. Det har vært et godt forhold i Finnmark SV i flere år, men man må kunne gå kritisk til verks når kjernevelgerne våre sier ifra til oss, sier Berg.

– Er du skuffet over at forslaget om å kaste Johnny ikke førte frem?

– Det vil jeg ikke si, men vi har i alle fall gitt et kraftig signal med dette.

Godt fornøyd med utfallet

Johnny Ingebrigtsen sier han er veldig godt fornøyd med utfallet i gårsdagens styremøte i SV.

– Jeg oppfattet styremøtet som vanlig hvor folk kom med sine holdninger og synspunkter. Det var verken kuler eller krutt, sier han.

– Hva tenker du om at Tommy Berg nå trekker seg?

– Det har jeg ingen kommentar til, det er hans valg.

– Skulle du gjerne hatt han med videre, eller er det bra at andre folk kommer inn?

– Det har jeg ingen kommentar til. Det var uheldig at Alta SV løp til media med ting de tenkte på. Det er det jeg vil si om saken. Men nå roer det seg ned så vi kan drive med politikk, sier Ingebrigtsen.

Avviser konflikt

Ingebrigtsen sier at nominasjonsmøtet er om en uke og man er sikker på at man får gode kandidater.

– Vi gjør det på vanlig måte og finner sammen.

– Er det en konflikt mellom Alta SV og fylkespartiet?

– Nei, jeg oppfatter ikke at det er en konflikt mellom Alta SV og fylkespartiet. Når SVerne samler seg så løser det seg. Men det er ikke beste sort med intern uro så kort tid før valget, og i alle fall ikke når det havner i media, sier Ingebrigtsen.

Artikkeltags