Vil kreve reversering av flyseteavgiften i Aps sentralstyre

TAR SAKEN: Ingalill Olsen vil reversere flyseteavgiften ved eventuelt regjeringsskifte, og tar nå saken til Aps sentralstyre.

TAR SAKEN: Ingalill Olsen vil reversere flyseteavgiften ved eventuelt regjeringsskifte, og tar nå saken til Aps sentralstyre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har aldri noen gang hatt en så distriktsfiendtlig regjering, sier Ingalill Olsen.

DEL

Leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen viser til tall fra Avinor om nedgang på flyplassene i Alta, Kirkenes og Hammerfest.

– 11. juli meldte Avinor om nedgang i antall flypassasjerer på flyplassene Alta, Kirkenes, Hammerfest  og Lakselv. Finnmarks største flyplasser opplever nedgang i passasjertallet, noe som er svært negativt. Det er nærliggende å tro at Høyre/ Frp regjeringas innføring av flypassasjeravgiften er hovedårsaken. Næringslivet, reiselivet og politiske miljø i Finnmark har advart mot denne distriktsfiendtlige avgiften og vi ser nå resultatet, skriver Olsen i en pressemelding.

Tar saken til sentralstyret

Til iFinnmark sier hun at distriktene rett og slett ikke kan leve med avgiften.

– Jeg kommer til å ta saken opp i sentralstyret i Arbeiderpartiet. Vi må se på muligheten for å fjerne flyplassavgiften når Arbeiderpartiet kommer til regjeringsmakt, sier Olsen.

– Det som nå skjer er bekymringsfylt. Vi er så avhengige av fly her oppe. Hadde det i anstendighetens navn vært en miljøavgift, men dette ble innført for å få budsjettet i havn. Om vi får til et skifte må avgiften fjernes, for dette er distriktsfiendtlig. Jeg vil tro dette er mulig å få reversert, sier Ap-lederen.

Hun mener avgiften er et ledd i omfordeling av ressurser fra vanlige folk til de aller rikteste.

– Det er tragisk å se hvordan de påfører vanlige folk en avgift for å samtidig gi skattelette til de rikeste. Det vet vi, at de pengene går ikke til Finnmark. Vi hører ikke til den delen av befolkningen, fastholder Olsen.

– Aldri vært mer distriktsfiendtlig

Ifølge Ap-lederen så føyer dette seg inn i rekken i den storstilte sentraliseringen man ser fra regjeringen.

– Man fjerner kompetansearbeidsplasser over en lav sko. Summerer man det som har skjedd med Fiskeridirektoratet, Kystverket, innen skatt og vegvesenet er det snakk om betydelig omfang. Man vil automatisere flytårn, folk mister ikke jobben men må flytte til Bodø. Det er skummelt og det er distriktsfiendtlig. Vi har aldri noen sinne hatt en så distriktsfiendtlig regjering i Norge. Når jeg også ser at Frank Bakke-Jensen har vært ute og støttet Erna Solbergs uttalelser om levering (krever innlogging), så tenkte jeg hallo, har du glemt hvor du kommer fra. En ting er at Erna ikke vet hvordan forholdene langs kysten er, men at Frank Bakke-Jensen støtter det er tragisk, uttaler Ingalill Olsen.

Artikkeltags