Listhaug sier nei til nasjonalt nikab-forbud

AVVIST: Tromsø sier nei til Sylvi Listhaugs anmodning om å etablere integreringsmottak. Byrådet mener alle asylsøkere bør behandles likt.

AVVIST: Tromsø sier nei til Sylvi Listhaugs anmodning om å etablere integreringsmottak. Byrådet mener alle asylsøkere bør behandles likt. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo (NTB): Regjeringen og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker ikke å innføre et nasjonalt forbud mot plagg som dekker elevers og studenters ansikt, som nikab.

DEL

Listhaug skriver at nikab og burka er et lite problem i skolesammenheng og på andre offentlige institusjoner, i et svar på et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler, ifølge Dagen.

– I den grad slik praksis skaper utfordringer finner den enkelte kommune eller den enkelte offentlige instans lokale løsninger, i noen tilfeller også forbud. Eksempelvis har Oslo kommune innført et forbud mot plagg som helt eller delvis dekker elevenes ansikt», skriver Listhaug videre.

Fremskrittspartiet har i flere år gått inn for å innføre forbud mot heldekkende plagg i skolen, og Bøhler sier det er oppsiktsvekkende at regjeringen avviser at et nasjonalt forbud er aktuell politikk.

– Dette spørsmålet har også dukket opp på statlige høyskoler, og det er en prinsipiell sak som handler om å sette ned foten for de mest ekstreme fundamentalistene. Her bør samfunnet ta et felles ansvar for å sette grenser og bygge holdninger, og ikke skyve det over på de lokale, sier Bøhler til VG. (©NTB)

Artikkeltags