Farid tapte MDG-kampen

TAPTE KAMPEN: Farid Shariati fra Vadsø nådde nesten opp, men måtte se seg slått.

TAPTE KAMPEN: Farid Shariati fra Vadsø nådde nesten opp, men måtte se seg slått.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tapte i årsmøtet.

DEL

Arild Hermstad, tidligere leder i Framtiden i våre hender, var på forhånd favoritt til å vinne, og vant med 139 mot 67 stemmer. 

51-åringen fra Bergen ble utfordret av 31 år gamle Farid Shariati fra Vadsø, som sier han ønsker å breie ut partiet og legge bærekraftstankegangen til grunn for alle politikkområder. Det innebærer at man skal snakke om mer enn klima- og energipolitikk.

Innstilt

Hermstad var innstilt av partiets valgkomité, og Kim Zimmer i valgkomiteen ga et flammende innlegg til fordel for Hermstad i sin tale.

LES OGSÅ: Farid kan gå helt til topps i MDG

- Arild har vist at han kan bygge en landsdekkende organisasjon og har medieerfaring. Han har oppnådd resultater gjennom langsiktig arbeid og scorer høyt på testen som viser at han forstår talspersonmodellen, sa Zimmer.

- Han har bygget et stort nettverk i organisasjonen og har kontakt med hele landet. Hermstad er kandidaten som klart best oppfyller kriteriene til talspersonjobben, sa Zimmer.

I sin valgtale sa Hermstad at han vil jobbe for å vinne lokalvalget med MDG, og sikre enda flere grønne folkevalgte i 2019.

- De skal være bedre rustet, og enda mer annerledes og selvsikre, og klare til forandre hvert eneste lokalsamfunn i dette landet for alltid. Vi skal sette nye mål for samfunnsutviklingen i Norge og verden. Og det skal vi gjøre sammen!, sa Hermstad.

Vil gjøre MDG bredere

Hanne Lisa Matt fra Buskerud MDG tok til tale for Shariati.

- MDG skal gjøre ting vi aldri har gjort før. Vi trenger en radikal talsperson som klarer å bryte gjennom lydmuren. Farid har alt som trengs for å lede en bevegelse, den grønne bevegelsen i Norge, sier Matt.

Shariati la i sin tale vekt å finne nye målgrupper for partiet i tiden fremover.

- Vi vil ha mer grønn innflytelse. Da må vi spørre: Skal vi KUN gjøre mer av det vi allerede har gjort, eller skal vi også gjøre noe nytt, nå bredere ut, kapre nye velgergrupper? Jeg vil gjøre dette nye, og står klar for å være deres talsperson. Dere velger retningen!, sa han.

Like før hadde landsmøte gjenvalgt partiets eneste stortingsrepresentant Une Aina Bastholm som kvinnelig nasjonal talsperson.

Artikkeltags