Ikke gjenvalg for Jan-Henrik

GIR SEG: Jan-Henrik Fredriksen

GIR SEG: Jan-Henrik Fredriksen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gir seg på tinget.

DEL

Jan-Henrik Fredriksen, stortingsrepresentant for FrP i Finnmark, vil gi nominasjonskomiteen i Finnmark beskjed om at han ikke vil ta gjenvalg til Stortinget ved valget i 2017.

- Jeg har hatt mange flotte år på Stortinget og om man skal si ja til en ny periode så må man føle selv at man har overskudd og lyst til å ta en ny periode.  Jeg har vært frontfiguren for Finnmark FrP i nesten 17 år, slik jeg analyserer det så er det på høy tid at yngre krefter fra Finnmark FrP slipper til på Stortinget, sier Fredriksen i en pressemelding.

Fredriksen har vært innvalgt på Stortinget siden 2005.

- Jeg er utrolig stolt over den tilliten jeg har fått, både fra FrP og befolkningen i Finnmark. Det er noe jeg vil være evig takknemlig for. Det vil bli vemodig å slutte, Stortinget er et fantastisk arbeidssted og FrP er spennende parti å jobbe for,

Fredriksen holder mulighetene åpne for hva han skal foreta seg etter at han forlater Stortinget til neste år.

- Jeg har tenkte mye i forhold til det, og lar ting fortsatt stå litt åpent. Jeg har alltid hatt mer enn nok å gjøre i livet og det vil jeg også ha når jeg slutter på Stortinget. Så vil tiden svare for hva man prioriterer. I 2017 blir jeg 61 år og jeg vil nok bruke noe mer av livet mitt på mine interesser; jakt og fiske. Det er interesser jeg ikke har hatt anledning til å dyrke i særlig grad de siste årene.

Når det kommer til hvem som bør etterfølge han, sier Fredriksen at det blir opp til nominasjonskomiteen å fremme de personer som de ønsker.

- Jeg vil like fullt legge til at jeg synes Bengt Rune Strifelt, gruppeleder for fylket, har gjort en utmerket jobb for partiet.

Fredriksen har vært medlem av Helse- og omsorgskomiteen, Transport- og kommunikasjonskomiteen og sitter nå i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Fredriksen er utdannet sveiser og før han ble valgt inn på Stortinget jobbet han 20 år som sveiser og rørlegger i Nordsjøen og på oljeanlegg på land.

Artikkeltags