– Bengt Rune bør møte 10-åringene som har opplevd tre kriger og som bor i ruiner

Kåre Simensen

Kåre Simensen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg anbefaler Bengt Rune Strifeldt å søke visum for et besøk i Gaza by, skriver Kåre Simensen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg anbefaler Bengt Rune Strifeldt å søke visum for et besøk i Gaza by for å møte 10 åringene som har opplevd tre kriger og som bor i ruiner etter gjengjeldelsesangrep fra Israel. Møt gjerne opp i en skoletime for å høre elevenes drømmer og håp om en trygg morgendag. Selv om vi alle skulle ønske at Martin Luther Kings jr. berømte setning «I Have a dream» skulle bli til virkelighet – så er sannsynligheten for at det det dessverre bare blir en drøm for denne generasjons barn som vokser opp i Palestina i dag. Det er ikke greit Bengt Rune.

LES OGSÅ: – Island hadde fortjent å sitte på sidelinjen de neste fem årene

Og for de som er så heldig å ha et arbeid å gå til, bruk gjerne noen timer på grenseovergangene for å se hvilke kontroller de må gjennom for å kunne tjene til det daglige brød.

Når han har vært der i noen dager, anbefaler jeg han å bo noen dager i Hebron. En by der innbyggere blir skilt fra hverandre - ortodokse jøder på den ene siden av kontrollpostene og palestinerne på den andre siden. Gjett hvem som lever under de mest provoserende forholdene?

Utfordrer han også til å gi noen refleksjoner om det er greit at Israel «tillater» at jøder bygger på okkuperte landområder.

LES OGSÅ: Stortingsmann fra Finnmark: - Blir kvalm av dette

Denne konflikten er svært vanskelig å finne en løsning på, Jeg har ingen svar her jeg sitter å kommenterer Strifeldts synspunkter på konflikten i Midt-Østen. Min mening er at han viser mangel på forståelse på at det er en grunn til at det palestinske folket protesterer på det de mener er overgrep fra Israel side. 

Om jeg skulle driste meg til å foreslå en løsning, så støtter jeg alle de som foreslår en to-statsløsning. Når det skjer vet jeg ikke, men det hjelper veldig om Strifeldt og hans kollegaer i FrP og regjeringen for øvrig setter det på dagsorden. 

Helt til slutt, Jeg deler hans mening om at ESC bør være fri for politiske bannere selv om det måtte være fristene foran en milliard TV-seere.

Artikkeltags