Kløfta er utsatt av regjeringen

REAGERER: Geir Ove Bakken reagerer mot regjeringen.

REAGERER: Geir Ove Bakken reagerer mot regjeringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stortingets transportkomité har vært på tur i Finnmark og Troms. I den forbindelse var vi på befaring i Kløfta, mellom Alta og Kautokeino. Denne strekningen er en farlig og rasutsatt strekning på transportkorridoren Finskegrensen-Hammerfest. Korridoren som har høyeste prioritet i Finnmark Fylkesting.

Arbeiderpartiet har under NTP behandlingen foreslått å rassikre Kløfta i perioden 18-23 med oppstart 400 mill, og fullføring i 24-29 med 570 mill (tils 970 mill). Hva har så H/FRP regjeringen gjort i saken?

Skjøvet prosjektet til NTP perioden 24-29 med oppstart kun 210 mill. Følgelig en ferdigstillelse etter 2030! I tillegg kan det nevnes at fagetatenes (prosjektet e ferdig planlagt) forslag var ferdigstillelse i 24-29.

4.September kunne vi lese i Altaposten at FRPs Bengt Rune Strifeldt ville jobbe for å få realisert rassikring av Kløfta. Dette er positivt,og jammen på tide. Man må gjerne profilere/markedsføre seg med saker man vil jobbe for, men også fortelle innbyggere hva man egentlig har gjort med saken i regjeringsposisjon. En utsettelse med mange år.

Arbeiderpartiet ser fram til de kommende års budsjettarbeid/ NTP arbeid og vil fronte Kløfta. Regner denne gang å ha med Bengt Rune Strifeldt og FRP på laget.

Kløfta må framskyndes!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken