Kuttet ut sosiale medier og dro for gardinene

LETTET: Ellinor Nilsen (nærmest) var lettet og glad over at mandagen kom og konstitueringen ble gjort.

LETTET: Ellinor Nilsen (nærmest) var lettet og glad over at mandagen kom og konstitueringen ble gjort. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Den siste uken har vært tung.

Det sier Ellinor Nilsen som havnet i søkelyset forrige mandag da hun halvannen time før kommunestyret ga beskjed til Ronny Berg om at hun ville bryte med Frp og bli uavhengig.

Det veltet om på hele situasjonen og Ronny Berg ble ikke valgt til ordfører. Både rett etter og i dagene som fulgte var det mange som kom med kritiske kommentarer, noen langt over grensen, mot Ellinor Nilsen.

Stemte på Monica

I går var hun til stede i kommunestyret og stemte for at Monica Nielsen, Ap, ble valgt til ny ordfører og Anita Håkegård Pedersen, SV, ble valgt til ny varaordfører.

– Hvordan har denne uken vært?

– Den har vært tung og slitsom. Jeg er glad for at denne dagen har kommet, og gleder meg til dagen er over. Da skal jeg dra hjem og slappe av, sier hun.

– Denne uken har jeg ikke fulgt med på Facebook, til tider har jeg stengt av telefonen, og jeg har dratt for gardinene hjemme. Men jeg har fått noen meldinger.

– Hvordan har disse meldingene vært?

– Dem har vært både gode og dårlige.

Valgt inn for Frp

Ellinor Nilsen ble altså valgt inn som representant for Frp, men er nå uavhengig. Hvis hun ikke kan møte i kommunestyret, så er det en vararepresentant fra Frp som vil møte for henne.

At hun ikke kan møte i kommunestyret i de 12 årene som hun så langt har vært medlem der, hører imidlertid til sjeldenhetene.

– Jeg tror jeg har vært én eller to ganger borte, sier hun.

Om at hun brøt med Frp, og har inngått samarbeid med Ap, sier hun.

– Jeg er ikke blitt sosialist over natten. Jeg stemmer fra sak til sak, og har egne meninger. Dessuten står ikke politikken til Arbeiderpartiet og Frp så langt fra hverandre. Vi stemmer veldig likt, så jeg ser ikke på det som noe problem, sier Ellinor Nilsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken