Politiet: – Mistanken dreier seg om seksuell handling med flere barn

Politiet mistenker at en mannlig barnehageansatt skal ha hatt seksuell handling med flere barn.

DEL

Politioverbetjent Torstein Pettersen, leder for Felles enhet for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt, sier mandag formiddag til iFinnmark at mistanken mot mannen dreier seg om seksuell handling med flere barn.

Etterforskningen ble igangsatt lørdag, etter en henvendelse fra den aktuelle kommunen, opplyser Pettersen.

– Kommunen mottok en bekymring fra en barnehage om en ansatt som kan ha utført seksuelle handlinger mot barn, sier Pettersen.

– Ett eller flere barn?

– Mistanken dreier seg om seksuell handling med flere barn.

Pettersen opplyser at politiet ikke vil gå i detalj om hva siktelsen går ut på mandag. Mannen har ikke fått oppnevnt forsvarer ennå. Det vil bli oppnevnt i løpet av mandag.

Oppdatert 12:25: iFinnmark skrev først at mistanken dreide seg om «seksuell omgang». Det er ikke rett. Det korrekte er at mistanken dreier seg om «seksuell handling».

Høyeste prioriteten

Pettersen vil forsikre befolkningen i den aktuelle kommunen om at saken har den høyeste prioriteten i Finnmark akkurat nå.

– Det er et stort apparat i sving. Etterforskningsansvaret er Felles enhet for etterforskning i Finnmark. Det er høy kompetanse på saken, sier han.

Etter pågripelsen søndag kveld, ble mannen avhørt i den aktuelle kommunen, opplyser Pettersen.

– Han erkjenner ikke straffskyld for det han er mistenkt for, sier han.

Politiet har senere flyttet mannen til Kirkenes, hvor han nå sitter fengslet. Politiet vil i løpet av dagen, mandag, ta stilling til om mannen skal varetektsfengsles videre eller ikke.

– Fullt fokus

– Hva kan du si om etterforskningen så langt?

– Jeg kan ikke si noe om hva den har vist. På bakgrunn av skjellig grunn til å mistenke seksuell handling mot barn, har vi etterforsket saken. Vi kommer framover til å ha fullt fokus på etterforskningen, og vil fortsette avhør av vitner og også gjennomføring av tilrettelagte avhør av barna det gjelder.

Avhørene vil bli utført enten på Barnehuset i Tromsø eller i Kirkenes.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen. Vi skal skaffe oss et bilde om det har skjedd noe, og eventuelt i hvilket omfang det har skjedd.

Går ut mot rykter

Politiet er kjent med at det verserer rykter om saken.

– I en slik type sak vil det naturlig nok dukke opp rykter, frustrasjon og sinne. Det skjønner vi, men det er viktig at politiet får anledning til å etterforske saken grundig. Det er viktig at vi får snakke med folk uten at de er påvirket av andre synspunkter og meninger. Det har med kvaliteten i etterforskningen å gjøre, sier Pettersen.

Dermed henstiller politiet folk til ikke å la seg rive med på ryktespredning.

– Jeg vil oppfordre folk til å vise måtehold på sosiale medier, hva man skriver og hvordan man ordlegger seg. Selv om vi har siktet en mann, så skal det bevises og ingen er dømt i saken.

Artikkeltags