En reindriftsutøver er meldt savnet søndag kveld klokken 20:30. Personen har startet ut fra Snefjord-området, melder politiet på Twitter.

05.00 melder politiet at mannen ennå ikke er kommet til rette, og at det er mange ressurser som er i bruk for å finne mannen. Operasjonssentralen kunne ikke si mer da iFinnmark tok kontakt 06.30 mandag.

Kl. 02.00 melder politiet på Twitter at mannen sin snøscooter er funnet i område Bursdadnes, og at det går fotspor fra stede. Redningsskøyta bistår også sammen med 12 andre som er i område.

iFinnmark kommer tilbake med mer.

Er med på letingen

110-sentralen melder at personell fra brannvesenet i både Måsøy og Kvalsund deltar i aksjonen.

Politiets oppdragsleder ved politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt, Stein Hugo Jørgensen, opplyser klokken 23:05 at Sea King driver søk i området. Frivillige med utstyr, og personell fra politiet er på stedet. Redningsskøyten driver også med søk.

– Nå skal det være tålelig greit vær. Brannvesenet melder om lett snø som tidvis blir litt tettere. Det er rundt null grader og det blåser lett bris med 4 m/s, sier Stein Hugo Jørgensen.

Savnet siden søndag

Siste kontakt med den savnede var søndag ettermiddag.

– Det ble ikke avtalt når tid mannen skulle være tilbake, men de pårørende er bekymret fordi de ikke har hørt noe fra han. Han bruker å gi lyd fra seg, sier oppdragslederen i politiet.

Klokken 00:21 melder politiet at kommandoplassen for leteaksjonen er brøytestasjonen i Snefjord.

– Folk som har noe å bistå med kan møte der, skriver politiet på Twitter.

Reinpolitiet har innsatslederfunksjonen.