Politiet ble like over klokken 02.30 natt til mandag utkalt i Vardø i forbindelse med at en mann i 50-årene forsøkte å tenne på et hus hvor flere personer befant seg.

Det opplyser politiet i Finnmark i en pressemelding mandag morgen.

Tre personer kom seg ut av boligen som ble forsøkt påtent, og brannen ble slukket umiddelbart. De skal skal ikke ha blitt skadet. Mannen hadde besøksforbud mot en av beboerne i huset.

Mannen stakk fra stedet. I forbindelse med pågripelsen av mannen, oppsto det en trusselsituasjon hvor politiet så seg nødt til å avfyre et rettet skudd mot beinet til mannen.

– Trusselsituasjonen oppsto ved at mannen kjørte inn i politiets garasjeport på politihuset i Vardø, tente på bilen han satt i og kom mot politiet med stikkvåpen. Mannen ble anropt, politiet avfyrte varselskudd uten at han stanset. Politiet så seg derfor nødt til å skyte mannen i beinet, skriver Finnmark politidistrikt i pressemeldingen.

Mannen er mandag morgen fraktet til Kirkenes sykehus for behandling av skuddskadene. Skadene skal ikke være livstruende, ifølge Torstein Pettersen, leder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt.

– Vi har startet etterforskning av hendelsen og er i gang med å avhøre vitner og sikre spor, skriver politiet i pressemeldingen. Mannen er tidligere kjent for politiet. Han vil i løpet av mandag få oppnevnt en forsvarer.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen og vil starte egen etterforskning. I påvente av etterforskningen vil ikke politiet gi ut ytterligere informasjon.

Tips oss!

Har du tips i saken? Da vil vi snakke med deg.

Du kan ringe oss på 78 42 86 01, sende SMS/MMS: IFI til 2005, e-post på [email protected] eller melding på vår Facebook-side: https://www.facebook.com/ifinnmark/