Det første oppdraget politiet måtte håndtere var to menn i 30-årene som drakk alkohol på offentlig sted. Disse fikk alkoholen sin tømt av politiet. Klokken var såvidt blitt ni om kvelden.

– Mennene ble påtruffet i Hammerfest sentrum. De fikk en advarsel og et pålegg om å tømme alkoholen, noe de etterfulgte, sier Jørgen Haukland ved operasjonssentralen.

Få minutter etter dette twitrer politiet om en ny hendelse; en dame i 50-årene er overstadig beruset. Hun måtte kjøres hjem av patruljen, melder politiet.

Klokken to natt til fredag måtte politiet ut og legge en stopper for to fester i Kirkenes. Disse fant sted uavhengig av hverandre i Kirkenes sentrum og på Hesseng.

– Det var ikke typiske ungdomsfester, men fester med voksne folk i godt lag. Det genererte mye støy, så vi måtte ut og stenge av festene. Vi rykket ut på begge steder og ga pålegg om å avslutte, og etter det har vi ikke hørt flere klager. Vi regner med at pålegget ble etterkommet. Det er jo tross alt natt til fredag, så flere naber må jo opp tidlig på jobb, sier Haukland til iFinnmark.