Det var Andrzey Karol Antosiak som ble funnet knivstukket i en tomannsbolig på Lakselvmoen vest på ettermiddagen den 3. desember. Antosiak er polsk statsborger og har 2 mindreårige barn som er bosatt i Norge. Anne Marit Pedersen er oppnevnt som bistandsadvokat for avdødes barn.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Antosiak døde av stikkskaden han ble påført i overkroppen som medførte omfattende indre blødninger. Han døde etter kort tid av skaden han ble påført, noe som bekreftes av rapporten og avhør av vitner som kom til åstedet kort tid etter hendelsen, sier etterforskningsleder Steffen Wian Andreassen ifølge en pressemelding fra politiet i Finnmark.

Flink til å jobbe

Andrzey var ansatt hos Asfaltservice Nord frem til 2017. iFinnmark har vært i kontakt med daglig leder Geir Yngve Brevik.

– Andy jobbet hos oss i tre sesonger. Han var en veldig grei og hyggelig mann som var utrolig flink til å jobbe. I tillegg var han utrolig dyktig med motorer, forteller Brevik.

Politiet informerte om kvelden tirsdag den 3. desember om at den avdøde fremdeles var på åstedet og at de skulle starte med kriminalteknisk og taktisk etterforskning av åstedet sent tirsdag kveld. Den avdøde er hentet ut av boligen i løpet av onsdagen og han vil bli fraktet til Tromsø for obduksjon.

Dette vet vi om Lakselv-drapet: Politiet viste fram bilde av den avdøde under rundspørring

Forsøkt gjenopplivning

Politiet informerte under pressekonferansen tirsdag den 3. desember at det ble forsøkt livredning av helsepersonell på stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Vi har pågrepet en antatt gjerningsperson og vil i løpet av ettermiddagen og kvelden gå i gang med taktisk og teknisk etterforskning på stedet. Vi ønsker ikke nå å gå i detalj på hvordan hendelsen skal ha skjedd eller hvem de involverte partene er, sa politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i en pressemelding tirsdag den 3. desember..

LES MER: Siktede forventer frifinnelse etter drapet i Lakselv

Den drapssiktede lakselvmannen ble samme kveld anholdt av politiet i boligen, og fraktet inn til Porsanger lensmannskontors arrest iført en heldekkende hvit kjeledress. Dagen etter drapet ble han forflyttet til Alta, og møtte sin forsvarer Marius Ihlebæk, før han ga sitt første avhør til politiet.

Hevder nødverge

Politiet skal som kjent både etterforske for om mulig bevise skyld, men også uskyld. Og i denne saken har jo den tiltalte hevdet at han stakk i nødverge. Og i ytterste konsekvens kan han bli frifunnet for drap, dersom retten konkluderer med at det var en nødvergesituasjon.

iFinnmark sendte direkte fra pressekonferansen tirsdag den 3. desember. Se opptak her:

Politiet i Finnmark vil være tilgjengelig for en kort oppdatering i forbindelse med drapsetterforskningen i Lakselv tirsdag kveld, rundt klokken 21:30 utenfor politihuset i Lakselv. iFinnmark sender direkte fra briefen. Reporter: Tor Kjetil Kristoffersen Kamera: Arnfinn Sjøenden