Politiet har evakuert en bolig hvor det skal oppholde seg personer. Det melder NRK.

– Vi har foreløpig ikke kommet oss inn i rasområdet, ett nytt skred har gått og har tatt med seg et nytt hus på havet, opplyser operasjonsleder Torfinn Halvari til NRK.

Politiet sier til kanalen, like før klokken 18, at én person skal ha vært i huset som ble evakuert.

Plukket opp hund

Til iFinnmark sier redningsleder i hovedredningssentralen nord, Jakob Carlsen, at redningsskøyta enda er på stedet klokken 19.00. Sea Kingen som har søkt i området skal ha returnert.

– Sea King Banak har returnert etter å ha søkt igjennom vrakgodset og massene som har vært dratt ut. Det eneste de fant var en hund som de plukket opp, sier Carlsen til iFinnmark.

Åtte boliger

Til iFinnmarks reporter sier innsatsleder, Anders Bjørke-Olssen, på stedet at åtte boliger skal være tatt i raset.

– Det skal ha vært åtte boliger hvis jeg har forstått det rett. Det skal ha vært en boenhet som var bebodd og resten fritidsboliger, sier Bjørke-Olssen.

Det er ikke mottatt meldinger om savnede personer i området. Klokken 19.15 er politiet enda på stedet. Så langt har det ikke gått flere etterras, enn raset som tok med seg et hus.

– Seks bygninger skal være tatt i rasene. Vi har fått bistand fra blant annet Sea King og HRS, redningsskøyta og sivilforsvaret. Vi er enda på stedet og vurderer rasfaren fortløpende der, sier Halvari til iFinnmark.

LES OGSÅ: Stort jordras – flere hytter, hund og hus tatt

Har satt krisestab

Ordfører i Alta, Monica Nielsen holder nå på å gå igjennom informasjon i forhold til jordraset.

– Vi har satt krisestab, og har akkurat begynt å gå igjennom den informasjonen vi har. Vi har ikke noe å melde riktig enda utover det. Vi holder på å samle inn informasjonen som er tilgjengelig, og vil iverksette tiltak utover det. Det første møtet man sitter i nå vil avklare hva vi gjør videre.

– Foretar kommunen seg noe med tanke på forebygging og eventuelle flere ras?

– Akkurat nå har vi slått oss sammen og jeg må komme tilbake til det, sier Nielsen.