Politiet har fått flere meldinger om trafikale utfordringer på E6 mellom Kirkenes og Varangerbotn lørdag. Spesielt ved veikrysset til Bugøynes har det vært utfordrende på grunn av været.

– Flere biler har trengt assistanse. Småbiler bør unngå å kjøre der, skriver politiet på Twitter.

Blir et problem

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Leo Johansen, opplyser at tre biler har trengt hjelp i nevnte veikryss de siste par timene.

– Det er snøfokk og slikt som gjør at dem sliter. Veien er til dels gjenføyket. De kjører seg fast, og så blir de et problem, sier han.

Veitrafikksentralen har ikke stengt veien og brøytebilen kjører forbi der av og til, men hvis veifarende ikke har et stort behov for å kjøre der, bør man vente, er anmodningen fra politiet.

Flere klager

Operatør hos Veitrafikksentralen (VTS) Fredrik Nyland bekrefter at også de har klager fra bilistene i området ved Bugøynes. Første klagen kom inn cirka klokken 13, og den siste kom inn klokken 18:20.

– Det er mye snøfokk og sterk vind, og vanskelige kjøreforhold på grunn av dårlig vær. Vi har vært i kontakt med vakta. Noen har ringt inn og sagt at veien burde vært vurdert som stengt, men entreprenøren har ikke stengt veien ennå, sier han.