Politibiler får konstant blålys

Politibiler vil trolig kjøre med permanent blålys i Norge innen utgangen av april. (Illustrasjonsfoto)

Politibiler vil trolig kjøre med permanent blålys i Norge innen utgangen av april. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Innen utgangen av april vil trolig alle politibiler i Norge kunne kjøre med permanent blålys, såkalt cruise lights eller identifikasjonslys.

DEL

– Vi håper å få ut en permanent dispensasjon som gjelder alle kjøretøyene i løpet av én måned, sa seksjonssjef Håkon Rosendahl ved kontor for kjøretøyteknikk i Vegdirektoratet til DinSide tidligere denne uka.

Oslo-politiet har prøvd ut konstante blålys på fem kjøretøy i et drøyt år etter at Vegdirektoratet ga midlertidig tillatelse i desember 2014. Forsøket er vurdert som vellykket, og publikum har opplevd dette som positivt, sier politiinspektør og saksbehandler i Politidirektoratet, Erling Fosse.

I søknaden til Vegdirektoratet forklarer politiet ønsket om å bruke identifikasjonslysene for å synliggjøre patruljer i særlig bynære områder.

– Dette er for publikum. På en mørk lørdagskveld i Karl Johans gate vil man for eksempel raskt se hvor politiet befinner seg – om man av ulike årsaker vil henvende seg til politiet. Dessuten forebygger det bråk og ordensforstyrrelse at publikum ser oss, sier Fosse.

I Sverige ble konstante blålys godkjent tidligere i år. I Norge vil politiet trolig kunne følge etter senest 1. mai.

Artikkeltags