– Jeg registrerer på Jodel at folk kommer med en del personkarakteristikker, som jeg aldri kan tenke meg at de hadde turt å si ansikt til ansikt til den det gjelder. Det er veldig kjedelig å lese, sier politioverbetjent i Vadsø, Halgeir Rushfeldt.

Politiet i Finnmark får melder om at de får flere meldinger om mobbing, hetsing og trakassering på mobilappen Jodel. Nå advarer de i en video på Facebook om at de vil oppsøke personer som legger ut krenkende innlegg.

Trusler, mobbing og sjikanerende innhold

– Jeg var inne på appen og det ser ut som at de aller fleste har en oppfatning om at det de skriver er anonymisert. Jeg ønsker å få ut til folk at vi har fått en særskilt tilgang hos Jodel til å få personinformasjon. Det er helt uproblematisk for oss å ettergå straffbare forhold som mobbing og trakassering på nett, sier Rushfeldt.

Han kjenner til lignende forhold på andre sosiale medier, men mener at terskelen for å legge ut slikt innhold er lavere hos dem som bruker Jodel.

– Min oppfatning er at det er enda lettere å beskrive andre personer negativt på Jodel. Det legges det ut ting som i stor grad minner meg om trusler, mobbing og sjikanerende innhold.

Politiet ber om at finnmarkinger bruker nettvett og tenker mer gjennom ting før de publiserer.

– Man må tenke på hvordan andre kan reagere på det som blir skrevet. Som sagt er det ikke vanskelig for oss å identifisere brukere.