Mistenkelig dødsfall på Vengsøy - én person er pågrepet

Politiet rykket torsdag ut til Vengsøy i Tromsø etter melding om et mistenkelig dødsfall.

DEL

(Nordlys) I en pressemelding politiet har sendt ut klokken 16.05, opplyser de at en person er pågrepet etter dødsfallet på Vengsøy.

– Personen er siktet for kroppskrenkelse. Siktede er i varetekt og vil bli avhørt utover kvelden, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen.

– Vi har ikke annen informasjon vi kan gå ut med nå, men vi vil komme tilbake med en oppdatering klokken 19, skriver politiet i pressemeldingen.

– Funnet i leilighet

Mannen ble funnet død torsdag formiddag og politiet ble varslet.

– Jeg kan bekrefte at vi har et mistenkelig dødsfall og at ressurser er på vei ut til stedet nå, sa operasjonsleder i Troms politidistrikt, Rune Nilsen, til Nordlys klokken 12.45.

Han ville ikke kommentere saken ytterligere på daværende tidspunkt.

Hallvard Sigmund Johansen, daglig leder ved fiskebruket Henry Johansen AS, forteller til Nordlys at det skal være snakk om en mann som ble funnet i en leilighet i nærheten av fiskebruket.

Johansen er selv på vei fra Tromsø til Vengsøy torsdag formiddag for å få mer informasjon om situasjonen.

Store politiressurser på stedet

Klokken 15.30 sier operasjonsleder Beate Helberg til Nordlys at det pågår taktisk og teknisk etterforskning ute på Vengsøy. Flere politipatruljer og kriminalteknikere er på plass. Politiet er foreløpig tilbakeholdne med informasjon rundt hendelsen.

– Vi er ute på Vengsøy med ressurser og kartlegger omstendighetene rundt dette dødsfallet, sier Helberg.

Vengsøy har omtrent 100 fastboende. Leder for bygdelaget, May-Britt Lind, forteller til Nordlys at det er et lite samfunn der alle tar vare på alle.

– Det var et sjokk å høre om dødsfallet. I et lite samfunn slår slike nyheter ekstra kraftig inn, sier hun.

MED FERGE: Vengsøya ligger på nordvestsiden av Kvaløya, nordvest for Kaldfjorden og nordøst for Tromvik. Øya har rundt 100 fastboende. For å nå øya tar man ferge fra Bellvik,

MED FERGE: Vengsøya ligger på nordvestsiden av Kvaløya, nordvest for Kaldfjorden og nordøst for Tromvik. Øya har rundt 100 fastboende. For å nå øya tar man ferge fra Bellvik, Foto:

Tips Oss
Telefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no

Artikkeltags