Dette er måten vi skal jobbe på i tiden som kommer, for å sikre at alle får god og relevant informasjon. Enten du abonnerer hos oss eller ikke.

De siste dagene har vi sett en dramatisk utvikling av koronavirusets spredning over hele verden. I går fikk vi det første bekreftede tilfellet av smitte i Finnmark. En mann i Hammerfest har fått påvist smitte, og befinner seg nå i isolasjon.

Heldigvis har ikke denne mannen blitt alvorlig syk. Men vi må regne med at antallet smittede og syke dessverre vil stige i den kommende tiden.

Det er mange av våre lesere som de siste dagene har tatt kontakt med våre journalister med mange spørsmål. Vi ser at behovet for informasjon er enormt. Vi gjør vårt aller beste for å ivareta vårt ansvar om å bringe informasjon til dere så godt vi kan.

Vi har opprettet et eget koronastudio for dekningen av dette. Alt vi skriver om viruset finner du i dette studioet. Får vi informasjon om noe nytt i forbindelse med viruset, skal det inn her. Informasjon fra myndigheter, offentlige instanser som antall smittede i distriktet, eller informasjon som rammer infrastrukturen er åpent og gratis for alle.

En del av sakene hos oss kommer til å være pluss-saker, uansett hvor lang tid koronavirusets herjinger vil vare. Grunnen til det er enkelt og greit at vi ikke bare har et ansvar for å informere befolkningen – men også et ansvar for å sikre arbeidsplassene våre, og tjene penger på journalistikken vår.

Vi lever ikke lengre i en tid der milliarder av annonsekroner pumpes inn i mediehusene. De siste årene har samtlige mediehus opplevd dramatiske kostnadskutt og nedskjæringer. Vi har måttet oppdatere en for lengst utdatert forretningsmodell, og nå lesere på andre måter enn tidligere. Behovet for å finansiere journalistikken, vil fortsatt være der både under og etter konornaviruset.

Derfor fortsetter vi med å lage de gode sakene som vi mener vi har grunn til å ta oss betalt for at folk skal lese.

Vi er i likhet med store deler av befolkningen pålagt hjemmekontorer. Noen av oss som jobber i iFinnmark er i karantene på grunn av reiser, der hjemkomsten har vært etter 27. februar. Vi har også frilansere som er satt i arbeid for å dekke konsekvensene av koronaviruset.

I løpet av tiden som kommer vil vi alle måtte forholde oss til situasjoner vi ikke trodde var mulig. I denne spesielle situasjonen er vi alle med på en samfunnsdugnad for å gjøre hverdagen best mulig for alle.

Vi skal gjøre vårt, og oppfordrer alle til å følge rådene som gis.

Ta vare på deg selv og hverandre!