Per Arnesen har gått bort: – Det lages ikke mange typer som Per, du har satt varige spor

GIKK BORT: Tidlig lørdag gikk Per Arnesen bort.

GIKK BORT: Tidlig lørdag gikk Per Arnesen bort. Foto:

Vil bli husket for sitt store engasjement lokalt, og fikk mange fine hilsener lest opp før han døde.

DEL

Tidlig lørdag gikk Per Arnesen bort. Han ble 77 år.

Hans sønn, Lars Aude Arnesen, forteller om en mann som var svært engasjert og involvert i lokalsamfunnet.

– Pappa flyttet hjem til Rypefjord sommeren 1975 etter studier, og ble straks engasjert i lokalsamfunnet. Han engasjerte seg i Indrefjord IL, tok initiativ til å etablere Sørøysund Historielag og Sørøysund Høyre (sammen med Olav Tessem). Med tre små barn hjemme, så må en bare beundre mamma som var såpass raus og aksepterte pappa sitt behov for å bidra såpass mye i lokalsamfunnet.

Startet avis og databutikk

Lars Aude forteller videre at faren hadde en gründer i seg.

– På 80-tallet kom gründeren i pappa fram da han etablerte databutikk i fjorn, samt en egen lokalavis i Sørøysund, «Sørøysund i dag». Han tok også initiativ til å etablere Unge Høyre i Sørøysund tidlig på 80-tallet. Da han trakk seg som leder i Hammerfest Høyre i 2010 ble han utnevnt som æresmedlem i lokallaget.

Sønnen forteller også at Arnesen har vært betydig involvert i idretten.

– Det er i idretten han har hatt mest betydning gjennom utallige verv fra 1975 og fram til 2010. Ulike styreverv. dommer, loddselger, trener, reiseleder, etc. Han var liksom alltid der! Til glede for oss tre barna, men også alle andre i idrettsmiljøet. I 2010 flyttet han til Thailand for å bo med sin nye kone, og også der bidro han sterkt i lokalsamfunnet. Han satte varige spor der.

– Kjærlig pappa

Arnesen var en kjærlig far, sier han videre.

– Mest av alt var han en kjærlig pappa til 3, og bestefar til 7 som alltid stilte opp når det var noe. Det var aldri nei å få hos pappa.

Sønnen kommer så på mer som må sies om engasjementet til faren:

– Det skal også sies at det var han som tok initiativ til å etablere jentefotball i Indrefjord tidlig 80-tall. Kan også nevne at han var en tidlig foregangsmann for Interkommunalt Arkiv i Lakselv (IKAF) på slutten av 90-tallet og helt til han flyttet i 2010.

Mange fine meldinger

I løpet av den siste tiden har Per Arnesen vært syk. Lars Aude tok derfor et initiativ på sosiale medier, hvor han oppfordret kjente til å skrive en hilsen til faren.

Der var det mange fine meldinger til Per, og alle ble lest opp for han.

Knut Andreassen skreiv en av meldingene.

– Jeg vil huske Per som en voldsom ildsjel. Både som en del av det administrative apparatet i Indrefjord idrettslag, og en fantastisk mann på dugnader. Han var også dommer, og dømte masse kamper for Indrefjord, sier Andreassen til iFinnmark.

De var også kollegaer en periode på Fjordtun skole, tilbake på 70-tallet.

– Han var den man alltid kunne stole på.

– Finnmarksrekord i loddsalg

I kommentarene på facebook-innlegget kommer det også fram at mange mener Per var spesielt god på loddsalg for idretten.

– Han var fantastisk på det! Man slapp ikke unna på Breidablikk før man hadde kjøpt lodd, sier Andreassen og ler.

Etter Arnesens bortgang, kondolerer også HIF/Stein senior på sosiale medier.

– Alle fotballspillere over 30 år i byen har på en eller annen måte hatt noe med Per å gjøre, og han var selve betegnelsen på en ildsjel som var så aktiv på mange plan i Hammerfest. Uten at vi har tall på det, så er vi ganske sikker på at han har uoffisiell finnmarksrekord i antall lodd solgt. Det lages ikke mange typer som Per, en mann som virkelig brente for byen og samfunnet. Vi er utrolig takknemlig for alt han har gjort for fotballen og byen vår. Du har satt varige spor. Hvil i fred Per!

– Bare godt å si

Leder i HIF/Stein, Bjørn Erik Johansen, forteller også om Pers sterke tilknytning til fotballen i Hammerfest:

– Alle som har spilt fotball opp igjennom årene, fra tidlig 70-tall til ut på 2000-tallet en gang kjenner til Per Arnesen. Innlegget vi har skrevet snakker egentlig litt for seg selv. Han var aktiv både som dommer, trener, og deltok stort sett på alle arrangement. En betydelig bidragsyter som var frivillig i fotballen i Hammerfest og Indrefjord. Jeg har bare godt å si om han Per.

Artikkeltags